Найбільш резонансні злочини та події на Одещині за 12.02.2014

Упродовж минулої доби до Єдиного реєстру досудових розслідувань органів внутрішніх справ Одещини внесено 209 заяв та повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події.

Працівниками Овідіопольського РВ в ході проведення слідчих дій за фактом вбивства, що сталося у вересні минулого року,  викрито жительку с. Калаглія, 1978 р.н., яка в ході раптово виниклої сварки зі своєю матір’ю за допомогою ковдри задушила останню. Жінці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Працівниками Приморського РВ викрито одесита, 1985 р.н., який побив 47-річного чоловіка. Останній через деякий час від отриманих тілесних ушкоджень помер. Його труп було знайдено на вулиці Польській 12 лютого. Попередня правова кваліфікація за ознаками ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Працівниками Балтського РВ в рамках кримінальної справи порушеної за ознаками ч.1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України викрито жителя с. Білине, 1968 р.н.. Встановлено, що він, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, на ґрунті виниклих неприязних відносин, задушив свою колишню тещу. Після цього, з метою приховання злочину, сховав тіло в нішу дивана та з місця події зник. Фігуранта затримано на підставі ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

До Березівського РВ із заявою звернувся житель с. Новоселівка, 1987 р.н., про те, що невідомий зловмисник незаконно заволодів його автомобілем "VOLVO-240", 1985 р.в. В ході оперативно-розшукових заходів розшукуваний автомобіль було знайдено біля залізничного переїзду залізничної станції "Раухівка" та встановлено особу, яка заволоділа вищевказаним транспортним засобом. Ним виявився житель районного центру, 1996 р.н., від якого отримано правдиві свідчення.

До Комінтернівського РВ надійшла заява від жительки с. Свердлово, 1967 р.н., про те, що невідомий з подвір`я будинку викрав її автомобіль "ВАЗ-2103", 1990 р.в. Сума збитку становить 8600 грн. Вжитими заходами у вчинені вказаного кримінального правопорушення викрито раніше засудженого за аналогічний злочин одесита, 1984 р.н. Фігуранта затримано згідно ст.208 КПК України та поміщено до ізолятору тимчасового утримання Комінтернівського РВ.

Працівниками Суворовського РВ викрито іноземного громадянина, 1993 р.н., який шахрайським шляхом, під приводом взяття в борг заволодів грошима одесита у сумі 6200 гривень. Чоловік зізнався у вчиненні вказаного кримінального правопорушення та пояснив, що гроші витратив на власні потреби.

До Білгород-Дністровського МВ звернувся пенсіонер із заявою про те, що невідома особа викрала із його помешкання гроші в сумі 500 грн. Вжитими заходами було викрито 45-річну жительку міста, яка часто приходила до потерпілого в гості. Розпоато кримінальне провадження за ознаками статті 185 (крадіжка) Кримінального Кодексу  України, триває слідство.

Співробітниками патрульної служби Білгород-Дністровського МВ затримано 23-річного жителя міста у якого під час огляду виявлено та вилучено біло-жовту речовину з різким запахом. Речовину направлено на експертизу до НДЕКЦ, за результатами якої буде прийнято рішення.

Працівниками Білгород-Дністровського МВ викрито жителя с. Косовка, який пошкодивши навісні замки проник до металевих контейнерів, які знаходились біля с. Чабаске, звідки викрав обладнання для поливу виноградників, що належать приватній підприємниці. Сума збитку становить 40 тисяч гривень.

Працівниками Приморського РВ викрито Олександра, 1970 р.н., у якого вилучено пакетик з марихуаною.

Працівниками Балтського РВ зупинено жителя с. Білине, 1968 р.н., у якого виявлено та вилучено 9 г марихуани, яку направлено до НДЕКЦ.

До Роздільнянського РВ надійшла заява від Раїси, 1967 р.н., про те, що невідомий зловмисник з її сараю викрав бензопилу вартістю 1000 гривень. В ході здійснення оперативно-розшукових заходів у вчиненні даного кримінального правопорушення викрито 20-річного Івана, від якого надійшли правдиві свідчення та вилучено речові докази. Наразі за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

ВЗГ ГУМВС України в Одеській області
 

You may also like...