Держекоінспекція в Херсонській області допустила безкоштовне користування підземними водами

Херсонською міжрайонною екологічною прокуратурою проведено перевірку в діяльності Державної екологічної інспекції у Херсонській області щодо законності та повноти здійснення державного контролю за додержанням вимог законодавства про охорону та раціональне використання надр та підземної води, в ході якої встановлено низку порушень.

Встановлено, що державними інспекторами у березні 2013 року здійснено перевірку в діяльності Цюрупинського міжрайонного управління водного господарства. Якою виявлено факт відсутності в управлінні спеціального дозволу на використання надр.

Замість того, щоб прийняти рішення про тимчасову заборону (зупинення) експлуатації артезіанських свердловин інспектори обмежилися лише складанням протоколу про адміністративне правопорушення. Це дало можливість установі продовжувати незаконне використання підземної води.

Аналогічні порушення мали місце в діяльності інших користувачів надр.

За результатами проведеної перевірки Херсонською міжрайонною екологічною прокуратурою начальнику Держекоінспекції в області спрямовано подання про усунення виявлених порушень та притягнення винних посадових осіб до відповідальності.

Прес-служба Херсонської міжрайонної екологічної прокуратури

 

You may also like...