Найбільш резонансні злочини та події на Одещині за 18.02.2014

Упродовж минулої доби до Єдиного реєстру досудових розслідувань органів внутрішніх справ Одещини внесено 199 заяв та повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події.

До Кілійського РВ надійшло повідомлення про те, що на околиці міста, з ознаками насильницької смерті, виявлено труп місцевої жительки, 1984 р.н., яка з 25 грудня м.р.  значилася як безвісті зникла. За вчинення вказаного злочину викрито Олександра, 1983 р.н., та його співмешканку, 1983 р.н., від яких отримано правдиві свідчення. Встановлено, що між зниклою та подружжям після спільного вживання спиртних напої виникла сварка, яка переросла в бійку. В ході якої пара нанесла молодій жінці тілесні ушкодження, після чого задушили мотузкою. З метою приховування слідів злочину, труп винесли до каналу, де викинули у воду. Фігурантів затримано згідно ст.208 КПК України та поміщено до ізолятору тимчасового тримання. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення п.12 ч.2 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Слідчим відділом Котовського МВ відкрите кримінальне провадження за ст. 389 (ухилення від покарання, не пов’язаного з позбавленням волі) Кримінального кодексу України відносно 25-річного Максима, мешканця районного центру.

До Київського РВ надійшла заява від Вікторії 1979 р.н., про  те, що малознайомий чоловік відкрито заволодів у неї грошима в сумі трьох тисяч гривень. Вжитими заходами викрито Євгена, 1987 р.н., від якого були отримані правдиві свідчення. 

Працівниками Київського РВ викрито Олексія, 1983 р.н., який шахрайським шляхом, під приводом зборки та встановлення кухонних меблів за місцем мешкання Олега, 1990 р.н., заволодів його грошима у розмірі 3100 гривень.

До Роздільнянського РВ надійшла заява від Олега, 1975 р.н., про те, що невідома особа, проникла до його дачного будинку, звідки викрала сепаратор, дублянку та жіночі черевики. Збиток становить 1800 гривень. В ході здійснення оперативно-розшукових заходів у вчиненні даного кримінального правопорушення викрито 38-річну Анжелу, від якої надійшли правдиві свідчення та вилучено речові докази. Наразі за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

Працівниками Роздільнянського РВ викрито 16-річного жителя району, від якого надійшли правдиві свідчення про те, що він у вересні минулого року, проламавши дах крамниці, скоїв крадіжку продуктів харчування та промислових товарів. Наразі за даним фактом проводиться розслідування.

До Роздільнянського РВ надійшло повідомлення від представника комунального підприємства,  про те, що невідомий зловмисник, шляхом демонтажу будівлі, яка належить КП, здійснив крадіжку семи плит перекриття. Збиток становить 1960 гривень.  В ході здійснення оперативно-розшукових заходів у вчиненні даного кримінального правопорушення викрито Анатолія 1944 р.н., від якого надійшли правдиві свідчення та вилучено речові докази. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів працівниками карного розшуку Приморського РВ викрито раніше засудженого Костянтина, 1991 р.н., який з супермаркету викрав продовольчі товари на суму майже 1000 гривень. За вчинення вказаного кримінального правопорушення законодавством передбачено покарання згідно ч.2 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

До Приморського РВ надійшла заява від 76-річної Антоніни щодо вжиття заходів до невідомої особи, яка на вулиці шляхом ривка заволоділа її сумкою, в якій знаходилися гроші у сумі одна тисяча гривень. В ході відпрацювання заяви працівниками міліції було викрито Валерія, 1964 р.н., який зізнався у вчинені вказаного кримінального правопорушення. За даним фактом слідчим відділом розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.186 (грабіж) Кримінального кодексу України.

До Приморського РВ звернувся із заявою представник одного з банків міста щодо вжиття заходів до їх клієнта, який за допомогою підробленої довідки про доходи уклав кредитний договір, чим завдав установі матеріальної шкоди. В ході відпрацювання заяви правоохоронцями було викрито Тетяну, 1958 р.н., яка зізналась у вчинені вказаного кримінального правопорушення.

Співробітниками Білгород-Дністровського МВ під час проведення санкціонованого обшуку у помешканні 30-річного жителя села Шабо виявлено та вилучено речовину рослинного походження вагою 300 гр. Речовину направлено до НДЕКЦ для проведення експертизи, за результатами якої буде прийняте рішення.

До Білгород-Дністровського МВ звернувся 43-річний житель району з заявою про те, що невідома особа через вікно проникла до будинку та викрала телевізор і його особисті речі. Вжитими заходами викрито 20-річну жительку села Долинівка. Розпочато кримінальне провадження за ознаками статті 185 Кримінального Кодексу України (крадіжка), триває слідство.

Працівниками Іллічівського МВ викрито Віктора, 1982 р.н., який шахрайським шляхом заволодів мобільним телефоном у 19-річного жителя м. Іллічівська.
 
ВЗГ ГУМВС України в Одеській області

 

You may also like...