На Дніпрі громадяни та екологічна прокуратура виявли особливо небезпечний земснаряд

На початку березня поточного року до Київської міжрайонної екологічної прокуратури надійшла заява про злочин за фактом незаконного видобування невідомими особами піску з річки Дніпро неподалік одного із сіл Обухівського району Київської області.

Повідомлення свідомих громадян знайшло своє підтвердження. На місце події виїхали працівники міжрайонної екологічної прокуратури, якими на вказаній ділянці виявлено земснаряд.

За цим фактом прокуратурою зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 239-2 Кримінального кодексу України (Незаконне заволодіння ґрунтовим покривом (поверхневим шаром) земель, якщо це створило небезпеку для життя, здоров’я людей чи для довкілля). Матеріали направлені для організації досудового розслідування до Обухівського районного відділу міліції.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюється міжрайонною екологічною прокуратурою. Органу досудового розслідування надано вказівки щодо проведення обов’язкових першочергових слідчих дій з метою з’ясування законності встановлення земснаряду та проведення робіт по видобутку корисних копалин місцевого значення (піску) на річці Дніпро.

Аналіз матеріалів перевірок, проведених у минулому та поточному роках, свідчить про те, що під виглядом днопоглиблювальних, гідронамивних та берегоукріплювальних робіт, які проводяться за допомогою земснарядів, доволі часто маскується безконтрольне видобування річкового піску.

Прес-служба Дніпровської екологічної прокуратури
 

You may also like...