Анатолій Сіренко: я не дозволю перетворити дороги столиці на траси для вуличних перегонів

Днями в Києві, в Дарницькому районі, працівниками ДАІ була припинена спроба проведення нелегальних автогонок. Начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко нагадує автолюбителям про заборону проведення нелегальних перегонів та попереджує порушників про відповідальність.

 Телефонний дзвінок від громадян, які повідомили про велике скупчення транспорту на вулиці Бориспільській, надійшов на лінію  «102» близько півночі. За вказаною адресою невідкладно були направлені патрулі Державтоінспекції. Прибувши до місця події, працівники ДАІ зафіксували більше 200 транспортних засобів, водії яких з’їхалися на проведення вуличних автоперегонів.

«Такі несанкціоновані змагання  становлять велику небезпеку як для самих учасників перегонів, так і глядачів, які збираються подивитися на дійство, – зазначає начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко, – Перегони, що проводяться з порушенням всіх можливих вимог, часто призводять до невиправних наслідків».

Випадки, коли під час таких перегонів травмувалися та гинули люди непоодинокі. Достатньо тільки згадати дорожньо-транспортну пригоду, що сталася на Бориспільській трасі півтора роки тому,  коли при проведенні вуличних  автогонок на шаленій швидкості спортивне авто врізалося в відбійник. Тоді загинуло двоє людей.

«Я не дозволю перетворити дороги столиці на траси для вуличних перегонів, –  зазначає Анатолій Сіренко,  – Закликаю як організаторів, так і учасників подібних заходів проводити змагання на спеціально обладнаній для цього території з дотриманням законодавства. У Києві, наприклад, чудово пристосований для цього автодром «Чайка», на якому всі охочі можуть помірятися своїм вмінням та силами транспортних засобів».

«Попереджаю кожного любителя швидкісної  їзди: за участь у нелегальних перегонах доведеться відповідати за законом, – наголошує керівник Державтоінспекції України. Працівники ДАІ будуть невідкладно й жорстко реагувати на подібні порушення».

 Прес-служба Департаменту ДАІ МВС України 

You may also like...