Міліціонери Київщини неналежно контролюють осіб, які перебувають під домашнім арештом, – ГПУ

Про це свідчить перевірка прокуратури Київської області 26 міськрайвідділів міліції, що здійснюють контроль за поставленими на облік особами, яким обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

 Зокрема, порушуються вимоги законодавства щодо повноти при поставленні на облік та здійсненні належного контролю за такими особами.

    Так, в окремих випадках міліціонери довгий час не навідуються до підозрюваних, які знаходяться під домашнім арештом, та не контролюють, як ті дотримуються встановлених судом обмежень.

    Іноді правоохоронці в рапортах пишуть, що підконтрольний підозрюваний перебуває за місцем свого проживання та покладених на нього зобов’язань не порушує. При цьому підозрюваний перебував у іншому місті й не з’являвся у судові засідання без поважних причин. 
    З’ясувалося також, що працівники органів внутрішніх справ не забезпечують своєчасну постановку на облік осіб, щодо яких обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, неналежним чином формуються та ведуться контрольні справи.

    Більше того, в деяких райвідділах міліції взагалі відсутні контрольно-наглядові справи щодо осіб, до яких застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

    Реагуючи на виявленні порушення, органами прокуратури області внесено акти прокурорського реагування з вимогами усунути порушення законодавства та притягнути винних осіб до відповідальності.

Прес-служба прокуратури Київської області

You may also like...