На Чернігівщині затримано лікаря-хабарника

Після проведення комплексу оперативних заходів правоохоронці задокументували факт отримання неправомірної вигоди лікарем-епідеміологом однієї з районних лікарень Чернігівщини.

Днями працівники управлення державної служби по боротьбі з економічною злочинністю УМВС в Чернігівській області разом з колегами з району провели комплекс оперативно-розшукових заходів по кримінальному провадженню, зазначається на сайті www.dsbez.mvs.gov.ua.
Правоохоронцям стало відомо, що лікар-епідеміолог одного з районних відділів лабораторних досліджень перебуває в змові з начальником відділу-лікарем з гігієни харчування та вимагають значну суму грошей за видачу санітарних паспортів на автомобіль.
Правоохоронці задокументували процес вимагання та під час отримання неправомірної вигоди в декілька тисяч гривень затримали лікаря-епідеміолога. Предмет злочину вилучено. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

Відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди), що карається позбавленням волі на строк від 8 до 12 років.

Зараз співробітниками управління державної служби боротьби з економічною злочинністю встановлюють причетність даного лікаря до інших правопорушень.

СЗГ УМВС України в Чернігівській області

You may also like...