У Кривому Розі викрито корупційну схему, пов’язану з маршрутними перевезеннями (ВІДЕО)

Працівники Державної служби по боротьбі з економічною злочинністю викрили посадових осіб одного з приватних підприємств, які вступили в змову з чиновниками міськвиконкому м. Кривий Ріг, та спільно організували злочинну схему надання маршрутів на перевезення пасажирів. За надання дозволу здійснювати перевезення на маршрутах міста приватні перевізники платили їм від 1 до 5 тис. доларів в залежності від маршруту.

В розпорядженні приватного підприємства на підставі угоди з Криворізьким міськвиконкомом, яка підписувалась за результатами проведення тендеру на пасажирські перевезення, було 90 маршрутів на 616 машин. При цьому посадові особи приватного підприємства надали для участі в тендері завідомо неправдиву інформацію про кількість автотранспорту, яка б відповідала вимогам конкурсу. Під час перевірки було встановлено, що з необхідних 616 машин на момент проведення конкурсу в наявності автопідприємства було лише 32 одиниці транспорту.

В подальшому це дозволило їм незаконно залучати до перевезень понад 500 маршрутних автобусів за більш ніж 70 маршрутами шляхом продажу маршрутів за «хабарі» стороннім фізичним та юридичним особам, власникам маршрутних таксі і автобусів великої місткості.

Вчора посадові особи приватного підприємства були затримані «на гарячому» при отриманні хабара у сумі 2 тис. доларів США.

Під час обшуку в робочих кабінетах підприємства було вилучено 102 тис. грн. та 10,5 доларів США. Ці хабарі були отримані лише протягом доби за постановку на лінію сторонніх маршрутних таксі і автобусів великої місткості.

Керівника підприємства затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі встановлюються інші особи, причетні до корупційної схеми.

Зловмисникам загрожує покарання за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), що карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією. 

  

ВЗГ ГУМВС України в Дніпропетровській області

You may also like...