Виявлено зловживання у Концерні «Техвоєнсервіс», що спричинило збитки на суму понад 232 тис. грн.

Військовою прокуратурою Центрального регіону України під час перевірки встановлено, що службові особи Концерну «Техвоєнсервіс», зловживаючи своїм службовим становищем в інтересах комерційної структури без проведення маркетингових досліджень кон’юнктури ринку на продукти утилізації, без урахування цін, які склалися на ринку України, у грудні 2013 року склали фіктивний протокол про перемогу зазначеного підприємства у конкурсі на реалізацію продуктів утилізації боєприпасів (металобрухт латуні) у кількості понад 240 тонн за ціною нижче ринкової. 

У подальшому, на підставі вказаного протоколу Концерном «Техвоєнсервіс» укладено договір з цим підприємством, внаслідок чого Міністерство оборони України не отримало кошти на загальну суму понад 232 тис. грн.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості щодо вказаного кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, карається позбавленням волі на строк від двох до п’яти років), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, якщо воно спричинило тяжкі наслідки карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права) КК України.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

You may also like...