Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 02.12.2014

В столиці за 2 грудня інспектори ДАІ виявили 632 порушення правил дорожнього руху. 

Вчора, інспектори ДАІ до відповідальності притягнули 202 водіїв, які не дотримувались вимог дорожніх знаків та розмітки, правил зупинки і стоянки – 38, без необхідних документів за кермо сіли 46 керманичів. Крім того, за керування транспортними засобами напідпитку інспектори ДАІ відсторонили від керма 37 водіїв. Вчора, інспектори ДАІ за порушення правил проїзду пішохідних переходів до відповідальності притягнули 65 водіїв та виявили 80 пішоходів-порушників.

За минулу добу зареєстровано 8 ДТП (5 наїздів на пішоходів), в яких десять осіб отримали травми.

До уваги водіїв! За інформацією Гідрометцентру України, в столиці очікується зниження температури, на дорогах місцями ожеледиця. Столична Державтоінспекція закликає водіїв неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху. Зважайте на погодні умови, збільшуйте дистанцію до транспортних засобів, що рухаються попереду, рухайтесь з включеним ближнім світлом фар (чи протитуманними фарами), відмовтесь від ризикованих маневрувань. При зупинці включайте аварійну світлову сигналізацію. Крім того, будьте уважні при проїзді пішохідних переходів, заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть людей, які переходять дорогу. А пішоходам – радимо мати на одязі світлоповертаючі елементи. Це зменшить ризик потрапити в небезпеку на дорозі. Особливо важливо забезпечити таким одягом дітей.

Минулої доби зареєстровано одне незаконне заволодіння транспортним засобом. Так, у Солом`янському районі, з пл. Севастопольської, невідомі особи невідомі особи, викрали автомобіль «VOLKSWAGEN MULTIVAN», н.з. АА8088КХ, 2008 р.в., чорного кольору. Прийнято міри розшуку.

Державтоінспекція звертає увагу водіїв на те, що найчастіше в столиці викрадають транспортні засоби уночі. Автокрадії надають перевагу автівкам, які залишені під будинками або на стоянках, що не охороняються. З початку року було зареєстровано 1238 незаконних заволодінь, з них 958 скоєні на території Києва.

Запам’ятайте! Якщо у вас викрали автомобіль, необхідно негайно зателефонувати за номером «102» і повідомити про це, вказавши державний номер автомашини, марку, колір, особливі ознаки та номери агрегатів. Своєчасне звернення до міліції збільшує шанси знайти авто. Аби запобігти викраданню та уберегти авто від незаконних заволодінь столична Державтоінспекція радить водіям скористатися наступними порадами:

1. Не залишайте ключі в замку запалювання;
2. Виходячи з авто, ні в якому разі не забувайте його закривати і ставити на сигналізацію;
3. Не залишайте автівку на вулиці на тривалий час, по можливості зберігайте авто на стоянках, що охороняються;
4. Не провокуйте крадіїв – не залишайте в машині документи, гроші та інші цінні речі.

Натомість, працівники ДАІ, в Оболонському районі, виявили раніше викрадений а/м «VOLKSWAGEN CADDY». Також, у Солом`янському районі, під час перевірки документів у водія «DAEWOO LANOS» було встановлено, що автомобіль перебуває у розшуку.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини ДАІ Києва 483-70-64 у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ м. Київ
 

You may also like...