Ситуація в населених пунктах зони АТО

Українські спецслужби продовжують здійснювали контртерористичні заходи на звільнених територіях. Співробітники СБУ затримали кількох диверсантів.

На Луганщині оперативна група виявила колишнього працівника Державної служби з надзвичайних ситуацій України, який працював на т зв. «ЛНР» та провела спецоперацію з його захоплення на території, контрольованій терористами.

У Попасній Луганської області СБУ затримала інформатора терористів, який за фінансову винагороду інформував терористів про розташування і стан укріплень блокпостів сил АТО та коригував обстріли українських позицій біля Попасної з важкої артилерії та БМ-21 «Град».

Ще двох терористів затримано в Красноармійську. Вони збирали відомості про дислокацію та переміщення сил АТО, формували за завданням бойовиків списки проукраїнських активістів. Інформатори не встигли передати списки представникам «ДНР», їх затримала СБУ. Наразі тривають процесуальні дії з документування їхньої протиправної діяльності.

Бригади «Донецькобленерго» поновили електропостачання до котелень у Дебальцевому, що дозволило відновити тепло- і водопостачання населенню міста.

Протягом доби піротехнічні підрозділи ДСНС України виявили та вилучили 94 од. боєприпасів, з них 2 артилерійські снаряди; 2 мінометні міни; 2 бойові гранати та міни; інших вибухонебезпечних предметів – 87. Обстежено 2 га територій та 3 будівлі.

ІАЦ РНБО

You may also like...