Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 05.01.2014

В столиці за 3-4 січня працівники ДАІ виявили 173 порушення правил дорожнього руху. 

За дві доби, інспектори ДАІ притягнули до відповідальності 25 водіїв, які не дотримувались вимог дорожніх знаків та розмітки, без необхідних документів за кермо сіли 19 водіїв. Крім того, за керування транспортними засобами напідпитку інспектори ДАІ відсторонили від керма 58 водіїв. Також, інспектори ДАІ за порушення правил проїзду пішохідних переходів до відповідальності притягнули 15 керманичів та виявили 17 пішоходів-порушників. За вихідні зареєстровано 4 ДТП, в яких 2 особи загинули (пішоходи) та 3 отримали травми.

За інформацією Гідрометцентру України, в столиці дощ та мокрий сніг. Зважайте на погодні умови, збільшуйте дистанцію до транспортних засобів, що рухаються попереду, рухайтесь з включеним ближнім світлом фар (чи протитуманними фарами), відмовтесь від ризикованих маневрувань. При зупинці включайте аварійну світлову сигналізацію.

Столична Державтоінспекція звертає увагу на те, що наразі почастішали випадки, коли в автопригодах травмуються пішоходи. Дорожньо-транспортні пригоди трапляються переважно у темну пору доби і в період сутінок, коли різко знижується видимість пішоходів на дорозі. Зважаючи на це, закликаємо учасників дорожнього руху неухильно дотримуватись Правил дорожнього руху, зважати на погодні умови і мати на одязі світловідбиваючі елементи. Це зменшить ризик потрапити в небезпеку на проїжджій частині. Особливо важливо забезпечити таким одягом дітей.

За вихідні в столиці зареєстровано 5 незаконних заволодіння транспортними засобами: Святошинський р-н а/м «Опель Омега», н.з. 19705КЕ, 1988 р.в., червоного кольору; Дарницький р-н а/м «Тойота Ленд Крузер 200», н.з. АМ5588АК, 2013 р.в., чорний; Солом’янський р-н а/м «ЗИЛ-ММЗ 554», н.з. АІ5960ЕН, 1990 р.в., синій; Голосіївський р-н а/м «ЗИЛ-ММЗ 4505», н.з. СА6546АХ, 1992 р.в., синій; Подільський р-н мотоцикл «БМВ-F 650», н.з. АА0122АА, 1998 р.в., червоний. Прийняті міри розшуку.

Разом з тим, працівниками ДАІ Голосіївського району, знайдений а/м «ВАЗ-21063», яким незаконно заволоділи невстановлені особи. У Дніпровському районі при перевірці а/м «Мерседес Бенц Е200» було встановлено, що даний автомобіль згідно номеру кузова на території України не реєструвався. Водій та транспортний засіб затримані.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини ДАІ Києва 483-70-64 у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ м. Києва

You may also like...