Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 19.01.2015

 В столиці 17-18 січня інспектори ДАІ виявили 837 порушень правил дорожнього руху. 

За дві доби, інспектори ДАІ до відповідальності притягнули 244-х водіїв, які не дотримувались вимог дорожніх знаків та розмітки, правил зупинки і стоянки – 45, без необхідних документів за кермо сіли 58 водіїв. Крім того, за керування транспортними засобами напідпитку інспектори ДАІ відсторонили від керма 60 водіїв. Також, інспектори ДАІ за порушення правил проїзду пішохідних переходів до відповідальності притягнули 78 керманичів та виявили 107 пішоходів-порушників.

За вихідні дні в Києві зареєстровано 9 ДТП, в яких 11 осіб отримали травми.

За інформацією Гідрометцентру України, в столиці найближчим часом очікується хмарність та опади у вигляді дощу з мокрим снігом. Зважайте на погодні умови, збільшуйте дистанцію до транспортних засобів, що рухаються попереду, рухайтесь з включеним ближнім світлом фар (чи протитуманними фарами), відмовтесь від ризикованих маневрувань. При зупинці включайте аварійну світлову сигналізацію.

Державтоінспекція звертає увагу на те, що наразі почастішали випадки, коли в автопригодах травмуються пішоходи. Дорожньо-транспортні пригоди трапляються переважно у темну пору доби і в період сутінок, коли різко знижується видимість пішоходів на дорозі. Зважаючи на це, закликаємо учасників дорожнього руху неухильно дотримуватись Правил дорожнього руху, зважати на погодні умови і мати на одязі світловідбиваючі елементи. Це зменшить ризик потрапити в небезпеку на проїжджій частині. Особливо важливо забезпечити таким одягом дітей.

У Києві 17-18 січня невідомі особи скоїли п`ять незаконних заволодінь транспортними засобами. Так, у Дніпровському районі з вулиці Азербайджанської було викрадено автомобіль «CHERY TIGGO», н.з. AA5065CH, 2008 р.в., синього кольору; у Голосіївському районі з вулиці. Деміївської – автомобіль «DAEWOO MATIZ», н.з. АА5839НМ, 2008 р.в., зеленого кольору; у Солом`янському районі з вулиці Лебедєва-Кумача – а/м «KIA SPORTAGE», н.з. АА5872МО, 2012 р.в., сірого кольору; в Оболонському районі з проспекту Оболонського – автомобіль «LEXUS RX 350», н.з. AA8637PB, 2012 р.в., білого кольору; в Деснянському районі з проспекту Лісового – автомобіль «VOLKSWAGEN PASSAT», н.з. АН2635КА, 2004 р.в., сірого кольору. Прийняті міри розшуку.

Натомість, інспектори ДАІ у Дніпровському та Печерському районах затримали п`ять осіб за шахрайство. У Шевченківському та Солом`янському районах інспекторами ДАІ було затримано двох чоловіків за хуліганство.

Крім того, у Дніпровському районі затримано громадянина за скоєння крадіжки. Також у Печерському районі інспекторами ДАІ було затримано ще одного чоловіка за нанесення тілесних ушкоджень. Правопорушників доставлено до райуправлінь міліції.

Нагадуємо, що в столиці продовжуються профілактичні заходи: «Пішохідний перехід», «Рядність», «Петарда» та «Акциз».

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини ДАІ Києва 483-70-64 у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ м. Київ

You may also like...