Найбільш резонансні злочини та події на Одещині за 19.01.2015

Упродовж минулої доби до Єдиного реєстру досудових розслідувань органів внутрішніх справ внесено 162 заяви та повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події, що мали місце на Одещині.

До чергової частини Комінтернівського РВ надійшла заява від 48-річного жителя с.Фонтанка про те, що він, під час виниклого конфлікту через боргові відносини, за допомогою нарізного карабіну МКС калібру 7,62 мм., скоїв вбивство двох одеситів, 1973 р.н., та 1972 р.н., та жительки м.Болград, 1985 р.н. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за п.1 ч.2 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. 

До Суворовського РВ звернулася жителька району з заявою щодо вжиття заходів до невідомої особи, яка через незачинене вікно проникла до її житла по вул. Ат. Чепіги та таємно викрала ноутбук і бензопилу. Загальна сума завданого матеріального збитку становить 3800 гривень. В ході оперативно-розшукових заходів у вчиненні вказаного кримінального правопорушення працівники міліції викрили раніше засудженого Володимира, 1994 р.н. Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. 

Працівниками Малиновського РВ викрито 29-річного Андрія, який шляхом віджиму металопластикового вікна, проник до квартири на вулиці Степовій та намагався викрасти ноутбук та планшет. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу зловмиснику. 

Працівниками Приморського РВ викрито раніше засудженого за грабіж 38-річного Олександра та 32-річного Петра, які відкрито заволоділи мобільним телефоном жителя Одеської області. Сума матеріального збитку становить 1050 гривень. Від зловмисників надійшли правдиві свідчення у скоєнні злочину та вилучено речові докази. Їх затримано в порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України. 

До чергової частини Роздільнянського РВ звернувся голова сільської ради з повідомленням про те, що невідомі особи скоїли крадіжку металевих секцій огорожі цвинтаря у кількості 8 штук. Сума матеріального збитку становить 1200 гривень. Вжитими заходами викрито двох місцевих жителів, віком 31 та 36 років. Від зловмисників надійшли правдиві свідчення про вчинення кримінального правопорушення та вилучено речові докази. Наразі за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. 

До чергової частини Котовського МВ звернувся мешканець с.Вестерничани, який повідомив про те, що з сараю, розташованого на території домоволодіння його батька, невідомі особи викрали саморобний зварювальний пристрій, кабель, насос. Вжитими заходами у вчиненні даного кримінального правопорушення працівниками карного розшуку викрито 47-річного односельця потерпілого, у якого вилучено викрадене майно. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. 

До Роздільнянського РВ звернулась Людмила, 1967 р.н., яка повідомила про те, що невідома особа з нежилого будинку її батьків скоїла крадіжку інструментів. Сума матеріального збитку становить 9800 гривень. В ході оперативно-розшукових заходів викрито 24-річного жителя району, від якого надійшли правдиві свідчення та вилучено речові докази. Наразі за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. 

Працівниками Біляївського РВ викрито 35-річного жителя с.Дачне, який під час раптово виниклої сварки, що переросла в бійку, наніс тілесні ушкодження 43-річному односельцю. Зловмисника відпущено під особисте зобов’язання. Вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за ч.1 ст.121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. 

До Ізмаїльського МВ надійшла заява від 53-річного Сергія про те, що невідома особа, знаходячись в приміщенні магазину, з торгівельного прилавку скоїла крадіжку майна вартістю 305 гривень. Вжитими заходами викрито 18-річного Сергія, від якого надійшли правдиві свідчення про вчинення кримінального правопорушення. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. 

Працівниками Балтського РВ викрито Володимира, 1969 р.н., у якого в ході огляду домогосподарства виявлено та вилучено 20 патронів калібру 5,6 мм. Вилучене направлено до НДЕКЦ. Попередня правова кваліфікація за ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. 

Працівниками автопатруля полку патрульної служби під час патрулювання Малиновського району викрито 50-річну жінку, яка, представившись соціальним працівником, розповіла бабусі, що пенсіонерам видали грошові кошти у сумі 100 гривень, але у неї є лише 500 гривень однією купюрою, тому попросила у жінки здачу – 400 гривень. Пенсіонерка віддала їй необхідні гроші, але натомість отримала від неї купюру номіналом 500 гривень з написом «сувенірна». Від зловмисниці надійшли правдиві свідчення у вчиненні кримінального правопорушення. Правова кваліфікація за ч.1 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. 

Працівниками автопатруля полку патрульної служби під час патрулювання Київського району викрито двох чоловіків, один з яких виявився раніше засудженим, які побили з метою пограбування 33-річного чоловіка. Сума матеріального збитку становить 5200 гривень. Правова кваліфікація за ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України. 

ВЗГ ГУМВС України в Одеській області

You may also like...