Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 20.05.2015

 В столиці за 19 травня працівники ДАІ виявили 346 порушень правил дорожнього руху.

Крім того, інспектори ДАІ притягнули до відповідальності 78 водіїв, які не дотримувались вимог дорожніх знаків та розмітки, без необхідних документів за кермо сіли 14 водіїв. За керування транспортними засобами напідпитку інспектори ДАІ відсторонили від керма 29 водіїв. Також, інспектори ДАІ за порушення правил проїзду пішохідних переходів до відповідальності притягнули 44 керманичі та виявили 62 пішоходи-порушники.

За минулу добу зареєстровано 3 дорожньо-транспортних пригоди, в яких 4 особи отримали травми. Державтоінспекція столиці звертає увагу водіїв на те, що останнім часом почастішали автопригоди за участю пішоходів. Причина банальна – водії не пропускають людей на пішохідних переходах. Столична Державтоінспекція закликає водіїв неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху. Будьте уважні при проїзді пішохідних переходів, заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть людей, які переходять дорогу. А пішоходам варто пам’ятати:

– найбезпечніший перехід вулиці – на пішохідних переходах;

– особливо небезпечно переходити проїжджу частину перед транспортом, що наближається;

– раптова поява пішохода на дорозі, як правило, закінчується трагічно;

– якщо з вами діти – не залишайте їх без нагляду;

– в темну пору доби необхідно мати на одязі світлоповертаючі елементи.

Вчора у столиці зареєстровано сім незаконних заволодіннь транспортними засобами: Деснянський район – автомобілі ЗАЗ-DAEWOO T13110, н.з. АА4972СР, 2006 р.в., зеленого кольору та MAZDA 3, н.з. АА5382ІА, 2008 р.в., бежевого кольору; Печерський район – автомобіль LAND ROVER – DEFENDER, н.з. ВS045LМ (Франція), 2005 р.в., білого кольору.; Святошинський район – автомобілі LAND ROVER RANGE ROVER, н.з. АА0123РА, 2009 р.в., чорного кольору та ЗАЗ SENS, н.з. АА5336АР, 2011 р.в., сірого кольору; Солом’янський район – автомобіль MAZDA 3, н.з. АА9368НС, 2007 р.в., чорного кольору. Дарницький район – автомобіль ACURA MDX, н.з. АІ4111ЕВ, 2007 р.в., чорного кольору. Вжиті заходи розшуку.

Державтоінспекція нагадує! Найбільш ефективними засобами проти угону є механічні замки, що блокують коробку передач, кермо і педалі, а також саморобні індивідуальні «секрети»: наприклад, тумблер, що відключає електроживлення, або пристрій, блокуючий подачу палива. Головне, щоб протиугінний пристрій був нестандартним, та ним не забували користуватися. У разі угону автомобіля без зволікань потрібно звертатися в міліцію. Практика показує: чим швидше правоохоронці дізнаються про злочин, тим більше шансів по гарячих слідах затримати зловмисників.

Інспекторами ДПС полку ДПС ДАІ під час перевірки автомобіля AUDI A4, виявлено та вилучено свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, що викликає сумнів у його дійсності.

Нагадуємо, що в столиці продовжуються профілактичні заходи: «Пішохід. Пішохідний перехід», «Рядність», «Автокавярні», «МАФ» та «Номерний знак». Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини ДАІ Києва 483-70-64 у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

ВЗГ УДАІ м. Києва

You may also like...