На Полтавщині припинено діяльність незаконного «міні-НПЗ» та вилучено нафтопродуктів на 4 млн. грн.

У ході проведення спеціальних заходів під умовними назвами "Акциз" і "Нафтопродукт" оперативними працівниками податкової міліції ГУ ДФС у Полтавській області викрито міні-завод з незаконного виготовлення паливно-мастильних матеріалів, з використанням обладнання, що забезпечує їх масове виробництво.

Як повідомили в оперативному управлінні ГУ ДФС у Полтавській області встановлено, що на виробничих потужностях одного з підприємств, яке не є платником акцизного податку, з нафтової сировини і газового конденсату здійснюється незаконне виготовлення бензину та дизельного пального.

нпз

Вироблені паливно-мастильні матеріали реалізовувалися суб’єктам господарювання Полтавської та прилеглої областей, переважно сільськогосподарським підприємствам та фізичним особам, як за готівку (без відображення в фінансово-бухгалтерській звітності), так і в безготівковій формі під виглядом компоненту нафтоперероблення, без сплати в бюджет акцизного податку.

Під час проведення обшуків за місцем розташування міні-заводу та в місцях зберігання і збуту виготовленого палива, виявлено і вилучено з незаконного обігу 347 т нафтопродуктів загальною вартістю майже чотири мільйони гривень, резервуари, обладнання для нелегального виробництва підакцизної продукції.

За даним фактом здійснюється досудове розслідування кримінального провадження за ознаками ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

ГУ ДФС у Полтавській області

You may also like...