На хабарі «погорів» завідувач кафедри Східноукраїнського національного Університету ім. В. Даля

Сьогодні працівниками Рубіжанського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Луганській області, управління Служби безпеки України у Чернігівській області та Рубіжанського відділу Сєвєродонецької місцевої прокуратури на отриманні неправомірної вигоди викрито завідувача однієї з кафедр Східноукраїнського національного Університету ім. В. Даля.

Грошові кошти педагог вимагав і отримав від студента вказаного учбового закладу за успішне складання іспитів та заліків.

За вказаним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

Під час обшуку у приміщенні університету вилучено неправомірно одержані грошові кошти.

На цей час у кримінальному провадженні проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії, вирішується питання щодо оголошення підозри та обрання запобіжного заходу хабарнику.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснюється Рубіжанським відділом Сєвєродонецької місцевої прокуратури.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає безальтернативне покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Прес-служба прокуратури Луганської області
(за матеріалами Рубіжанського відділу
Сєвєродонецької місцевої прокуратури)

You may also like...