Колишній поліцейський опинився на лаві підсудних за побиття колеги

Прокуратурою Луганської області до суду направлено обвинувальний акт стосовно колишнього інспектора одного з відділів поліції Головного управління Національної поліції в Луганській області за умисне заподіяння працівнику правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків (ч. 2 ст. 345 КК України).

У ході досудового розслідування установлено, що поліцейський, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, порушував загальні правила поведінки в громадському місці, за що отримав відповідне зауваження від сержанта поліції, який ніс службу з охорони публічної безпеки і порядку на території міста Сєвєродонецька Луганської області у складі пішого патруля спільно з військовослужбовцями військової частини Національної гвардії України. Не бажаючи виконувати законні вимоги працівника поліції та на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, підозрюваний наніс стражу порядку удар рукою в обличчя, заподіявши легкі тілесні ушкодження.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 345 КК України передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...