Голова села та двоє депутатів посягали на територіальну цілісність і недоторканність України

Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом участі сільського голови та двох депутатів одного з районів області в організації та проведенні на території кількох сіл району так званого «референдуму щодо підтримки незалежності «ЛНР».

Вказаним особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України за попередньою змовою групою осіб) та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

У ході досудового розслідування отримані зізнання та укладено угоди про визнання винуватості з підозрюваними, які направлено до суду разом із обвинувальними актами.

За результатами судових розглядів, вироками суду затверджено укладені угоди, вказаних осіб визнано винуватими у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та призначено узгоджене сторонами покарання.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...