Припинено корупційну діяльність голови сільради та адвоката при вирішенні земельного питання

12.05.2016 військовою прокуратурою Сумського гарнізону Центрального регіону України спільно зі співробітниками відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України в Сумській області в рамках проведення санкціонованих судом негласних слідчих (розшукових) дій, безпосередньо після одержання неправомірної вигоди в сумі 2 530 000 грн. затримано голову однієї з сільських рад та адвоката колегії адвокатів Сумської області.

Установлено, що в один із днів квітня 2016 року вказаний сільський голова висунув незаконну вимогу фізичній особі-підприємцю передати йому через посередника – адвоката неправомірну вигоду на загальну суму 120 000 доларів США за позитивне вирішення питання про укладення угоди та надання в оренду земельної ділянки розміром 600 гектарів.

Зазначених корупціонерів 12.05.2016 затримано після одержання неправомірної вигоди в сумі 2 530 000 грн. в приміщенні комерційного банку, а грошові кошти у них вилучено.

На даний час у кримінальному провадженні проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії, спрямовані на повне, всебічне та об’єктивне дослідження обставин кримінального правопорушення.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

You may also like...