Мешканку Луганської області судитимуть за участь в організації «референдуму в «ЛНР»

Мешканку Луганської області судитимуть за участь в організації так званого «референдуму щодо підтримки незалежності «ЛНР»

Прокуратурою Луганської області до суду направлено обвинувальний акт стосовно мешканки одного з районів Луганської області, яка підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Установлено, що у травні 2014 року вказана особа брала активну участь в організації на території одного з районів Луганської області проведення так званого «референдуму щодо підтримки незалежності «ЛНР», а саме, разом із невстановленою групою осіб організувала доставку списків виборців та бюлетенів для проведення «референдуму».

На цей час обвинувачена переховується від органів досудового розслідування та суду, перебуваючи на території Луганської області, яка тимчасово не підконтрольна українській владі, що унеможливлює здійснення кримінального провадження у загальному порядку.

З огляду на викладене, відповідно до положень ч. 2 ст. 323 КПК України передбачено здійснення судового розгляду за відсутності обвинуваченого за обов’язкової участі захисника.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...