Бориспільська місцева прокуратура повернула державі землі лісового фонду вартістю понад 15 млн грив

Господарським судом Київської області задоволено позов Бориспільської місцевої прокуратури щодо визнання недійсним державного акту, визнання відсутнім права власності та витребування земельної ділянки лісового фонду загальною площею 1,7 га, розташованої на території Гірської сільської ради Бориспільського району, загальною вартістю понад 15 млн гривень.

Бориспільською місцевою прокуратурою під час опрацювання відомостей, отриманих з метою встановлення наявності підстав для вжиття заходів представницького характеру на захист інтересів держави в суді, виявлені порушення вимог земельного законодавства під час виділення земельних ділянок в адміністративних межах Гірської сільської ради Бориспільського району Київської області.
 
Установлено, що товариство, на підставі договору купівлі-продажу, придбало вказану земельну ділянку. Однак, зазначені землі належать до земель державної власності лісогосподарського призначення та використовувались для ведення лісового господарства. Окрім цього, погодження на вилучення земель площею 1,7 га ДП «Бориспільське лісове господарство» не надавало.
 
Враховуючи виявлені порушення, Бориспільською місцевою прокуратурою заявлено позов до суду з вимогою повернути у державну власність незаконно відчужені землі. Судом повністю задоволено позовні вимоги прокуратури.
 
 Прес-служба прокуратури Київської області
 

You may also like...