На Луганщині за втручання прокуратури поновлено права випускників шкіл-інтернатів

 

Кремінським відділом Сєвєродонецької місцевої прокуратури Луганської області під час вивчення стану законності з питань дотримання законодавства України про охорону дитинства встановлено, що випускникам шкіл-інтернатів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, сплачується одноразова грошова допомога у розмірі 625 гривень.

Проте, відповідно до ч. 7 ст. 8 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», вказана категорія дітей забезпечуються за рахунок навчального закладу або відповідної установи одягом і взуттям, а також одноразовою грошовою допомогою в розмірі не менше шести прожиткових мінімумів для осіб відповідного віку. Тобто, випускникам шкіл-інтернатів повинна бути сплачена одноразова грошова допомога в сумі не менше 7716 гривень.

Враховуючи вищезазначене, Кремінським відділом Сєвєродонецької місцевої прокуратури в інтересах випускників шкіл-інтернатів заявлено до суду позови на загальну суму 28 тисяч гривень.

Наразі позови розглянуто та задоволено в повному обсязі.

 

 

 

Прес-служба прокуратури Луганської області
(за матеріалами Кремінського відділу
Сєвєродонецької місцевої прокуратури)

You may also like...