Підприємцю, який захопив 70 га землі сільськогосподарського призначення, повідомлено про підозру

Новопсковським відділом Старобільської місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно директора одного з товариств з обмеженою відповідальністю Новопсковського району за фактом самовільного зайняття земельної ділянки (ч. 1 ст. 197-1 КК України).

Установлено, що вказаний підприємець самовільно зайняв та протиправно використовував в інтересах підприємства земельну ділянку сільськогосподарського призначення із земель резервного фонду на території Білолуцької селищної ради Новопсковського району Луганської області загальною площею майже 70 га.

Так, восени 2015 року він незаконно організував посів, а протягом 2016 року – обробку та збір сільськогосподарських культур, а саме озимої пшениці, на вказаній земельній ділянці, достовірно знаючи про відмову у поновленні договору оренди цієї ділянки та рекомендацію повернення її до земель запасу. Внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки площею майже 70 га, вказаний підприємець заподіяв державі матеріальну шкоду на суму 80 тисяч гривень.

Наразі йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 197-1 КК України (самовільне зайняття земельної ділянки, яким завдано значної шкоди її законному володільцю або власнику).

Довідково: санкція ч. 1 ст. 197-1 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...