Представника приватного підприємства судитимуть за надання хабара службовій особі

Кремінським відділом Сєвєродонецької місцевої прокуратури здійснювалось досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно представника приватного підприємства району за фактом пропозиції та надання останнім неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 369 КК України).

Досудовим розслідуванням установлено, що вказаний громадянин звернувся до Кремінського районного управління юстиції з питанням реєстрації, в установленому законом порядку, договорів оренди землі. З метою скорішого вирішення цього питання, він запропонував одному з керівників вказаного управління надати неправомірну вигоду в сумі 2400 гривень за вирішення вказаних питань, на що остання погодилась. Матеріали кримінального провадження стосовно вказаної службової особи раніше направлені до суду за фактом одержання нею неправомірної вигоди.

Представнику приватного підприємства повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України та застосовано запобіжний захід.

Наразі Кремінським відділом Сєвєродонецької місцевої прокуратури до суду направлено обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 369 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Луганської області

 

You may also like...