На Луганщині високопосадовцям терористичної організації «ЛНР» повідомлено про підозру

Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно учасників організованої злочинної групи у складі одного так званого «міністра Ради Міністрів «ЛНР», колишніх виконувача обов’язків генерального директора та головного бухгалтера Державного підприємства «Луганськвугілля», а також екс-виконувача обов’язків генерального директора Державного підприємства, які, з метою сприяння терористичної діяльності терористичної організації «ЛНР», розтратили грошові кошти ДП «Луганськвугілля» у сумі 16 мільйонів гривень.

Сєвєродонецьким міським судом Луганської області задоволено клопотання про проведення спеціального досудового розслідування стосовно вказаних учасників злочинного угруповання.

Учасникам злочинного об’єднання повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 109 КК України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 5 ст. 191 КК України (розтрата майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, вчинене організованою групою), ч. 1 ст. 258-3 КК України (сприяння діяльності терористичної організації) та оголошено у розшук

На цей час розслідування у кримінальному провадженні триває, його хід перебуває на контролі керівництва прокуратури області.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...