На Луганщині водія-вбивцю засудили до шести років позбавлення волі

Сєвєродонецькою місцевої прокуратурою здійснювалось процесуальне керівництво та підтримання держаного обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно водія, за участю якого скоєно дорожньо-транспортну пригоду зі смертельним наслідком. Крім того, після скоєння ДТП він свідомо залишив без допомоги осіб, які знаходились у небезпечному для життя стані, тобто вчинив кримінальні правопорушення, передбачені ч. 2 ст. 286 та ч. 1 ст. 135 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що водій, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, порушив правила безпеки дорожнього руху, а саме перевищив швидкість та здійснив наїзд на двох пішоходів, внаслідок чого один з них помер, а інший отримав тілесні ушкодження. Водій з місця події втік.

Суд першої інстанції засудив водія до 5 років позбавлення волі. Апеляційний суд Луганської області залишив в силі вирок суду першої інстанції в частині винуватості водія та задовольнив апеляційну скаргу прокурора, призначивши правопорушнику більш суворе покарання – позбавлення волі на строк 6 років.

Прес-служба прокуратури Луганської області
(за матеріалами Сєвєродонецької місцевої прокуратури)

You may also like...