На Луганщині соціального працівника судитимуть за підробку документів

До суду направлено обвинувальний акт за фактом внесення неправдивих відомостей до офіційних документів посадовою особою територіального центру соціального обслуговування населення (надання соціальних послуг).

Марківським відділом Старобільської місцевої прокуратури до суду направлено обвинувальний акт за фактом внесення неправдивих відомостей до офіційних документів посадовою особою Марківського територіального центру соціального обслуговування населення (надання соціальних послуг) Луганської області, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України.
Посадова особа Марківського територіального центру соціального обслуговування населення (надання соціальних послуг) Луганської області, достовірно знаючи, що соціальний працівник в робочий час не знаходився на своєму робочому місці та не виконував своїх функціональних обов’язків, з метою приховування прогулів, засвідчила своїм підписом викладені в табелях обліку робочого часу неправдиві відомості.

В подальшому, на підставі зазначених документів, працівнику проведено нарахування заробітної плати у дні фактичних прогулів, чим державі спричинено матеріальну шкоду.

Довідково: санкція ч. 1 ст 366 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області
(за матеріалами Марківського відділу
Старобільської місцевої прокуратури)

You may also like...