Прокуратура відстоює повернення навчальному закладу 477 га земель вартістю понад 12 млн. грн.

Прокуратурою Луганської області під час реалізації конституційної функції представництва інтересів держави в суді виявлено факт неправомірного вилучення земельної ділянки сільськогосподарського призначення державної форми власності з користування професійно-технічного навчального закладу зі зміною її цільового призначення.

Встановлено, що на підставі розпоряджень служб Держземагенства області земельні ділянки сільськогосподарського призначення, які перебували у користуванні навчального закладу, передано в оренду приватній особі зі зміною цільового призначення, а саме з земель для наукових та дослідних цілей на землі для ведення фермерського господарства.

З метою захисту інтересів держави заступником прокурора області заявлено позовну заяву про визнання незаконними та скасування наказів і укладених на їх підставі договорів оренди земель, загальна вартість яких становить понад 12 млн грн.

Наразі позов перебуває на розгляді Господарського суду Луганської області.

Довідково: відповідно до ч. 1 ст. 150 Земельного Кодексу України землі дослідних полів науково-дослідних установ і навчальних закладів відносяться до особливо цінних земель. Віднесення особливо цінних земель державної чи комунальної власності до земель інших категорій здійснюється за погодженням з Верховною Радою України.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...