На Луганщині судитимуть лікаря за корупцію та злочини у сфері обігу наркотичних засобів

Прокуратурою Луганської області направлено до суду обвинувальний акт стосовно лікаря-онколога однієї з центральних районних лікарень області за фактами незаконного зберігання з метою збуту та збуту наркотичного засобу (ч. 1 ст. 307 КК України), заволодіння наркотичними засобами шляхом зловживання своїм службовим становищем (ч. 2 ст. 308 КК України), а також незаконної видачі рецептів на право придбання наркотичного засобу в особистих інтересах, вчинене повторно (ч. ч. 1, 2 ст. 319 КК України).

Встановлено, що лікар-онколог районної лікарні, будучи наділеним повноваженнями виписувати рецептурні бланки та виконувати адміністративні-господарчі функції, незаконно видав рецепт на право придбання наркотичного засобу – морфіну, з метою подальшої передачі рецепту на право придбання наркотичного засобу знайомій особі.

Крім того, будучи службовою особою, в порушення вимог Закону України «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори», незаконно видав рецепт на право придбання наркотичного засобу – морфіну, в своїх особистих інтересах, яким в подальшому заволодів шляхом зловживання своїм службовим становищем, з метою його подальшого збуту.

Після придбання морфіну, цього ж дня, реалізуючи свій злочинний умисел, направлений на незаконний збут наркотичного засобу, безоплатно передав його іншій особі.

Довідково: за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 307, ч. 2 ст. 308, ч. ч. 1, 2 ст. 319 КК України, особі загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...