Командира в/ч притягнуто до кримінальної відповідальності за недбале ставлення до служби

Військовою прокуратурою Вінницького гарнізону Центрального регіону України закінчене досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно командира однієї з військових частин Вінницького гарнізону, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 425 КК України (недбале ставлення військової службової особи до служби, що заподіяло істотну шкоду інтересам держави, вчинене в умовах особливого періоду). 

Установлено, що полковник не організував належний контроль за здійсненням закупівлі військовою частиною майна за державні кошти, не впевнився у надходженні до військової частини майна та, не отримавши підтвердження про його надходження до військової частини, підписав платіжне доручення про перерахунок з рахунку військової частини на рахунок приватного підприємця бюджетних коштів у сумі понад 188 тис.грн. за начебто отримане майно.

Зазначимо, що заподіяні державі збитки у ході досудового розслідування відшкодовані у повному обсязі.

Обвинувальний акт направлений для розгляду до суду. Командиру загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

You may also like...