Засуджено прикордонника та цивільного, які намагались переправити іноземців через кордон до РФ

Глухівським міськрайонним судом Сумської області винесено вирок військовослужбовцю-контрактнику на посаді інспектора служби відділу прикордонної служби одного з відділів Сумського прикордонного загону та цивільній особі – мешканцю прикордонного села у Глухівському районі, які намагались незаконно переправили двох осіб через державний кордон України на територію Російської Федерації.

 

Вступивши у злочинну змову, прикордонник разом з мешканцем прикордонного села за грошову винагороду намагались переправити через українській кордон до Російської Федерації поза зоною митного та прикордонного контролю двох громадян Республіки Молдова, які мали заборону щодо в’їзду на територію іноземної держави.

За 500 метрів до кордону Росії прикордонник зі спільником та двома іноземцями були затримані нарядом прикордонної служби.

За цей злочин військовослужбовця визнано винним за ч. 2 ст. 15 (замах на злочин) і ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) КК України та призначено покарання у вигляді 7 років позбавлення волі з забороною обіймати будь-які посади на державній службі на 3 роки з конфіскацією ½ частини належного йому майна.

Мешканця Глухівського району визнано винним за ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), ч. 3 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) КК України та призначено покарання 4 роки позбавлення волі з іспитовим строком на 2 роки.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

You may also like...