До суду направлено 2 обвинувальні акти стосовно осіб, які збували незаконно виготовлений алкоголь

Прокуратурою області здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях за фактами незаконного придбання та зберігання з метою збуту, а також збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, тобто вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 204 КК України.

Встановлено, що протягом січня-квітня 2017 року барменом одного з кафе м. Рубіжне з метою подальшого збуту придбано у незнайомої особи незаконно виготовлені горілку та коньяк. В подальшому вказані алкогольні напої бармен зберігав та збував у цьому кафе.

Крім того, по іншому кримінальному провадженню встановлено, що мешканка Біловодського району незаконно зберігала та здійснювала збут незаконно виготовлених алкогольних напоїв, які вона придбала у незнайомої особи.

За результатами досудового розслідування 2 обвинувальні акти стосовно продавців незаконно виготовлених алкогольних напоїв направлено до суду для розгляду по суті.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 204 КК України передбачає покарання у виді штрафу у розмірі від 1000 до 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...