Дві години вистачили поліцейським, аби вирахувати квартирних крадіїв

Два раніше судимих приятелі за відсутності господарів впродовж двох місяців обкрадали один й той самий будинок в Середино-Буді. За попередніми підрахунками вони винесли з нього майже на 50 тисяч гривень.

До Середино-Будського відділення поліції з заявою про крадіжку речей з власного будинку звернувся 44-річний мешканець міста Кролевець. Чоловік розповів що тривалий час не навідувався до дому, адже працював та проживав в іншому місті. Коли ж в черговий раз приїхав, зрозумів – його обікрали.

Виїхавши на місце події та провівши подвірний обхід, поліцейські з’ясували, що поряд з обікраденим будинком мешкають двоє раніше судимих за крадіжки приятелів 29-ти та 30-років. Правоохоронці завітали до їх помешкань і недарма. Там вони виявили речі та предмети, які підходили під опис викрадених з будинку заявника.

Обидва зловмисника відразу визнали свою провину та розповіли правоохоронцям, в який спосіб обікрали чужу садибу. Так, знаючи, що в будинку довгий час ніхто не проживає, вони вирішили покращити свій майновий стан, поцупивши все цінне з полишеного господарем будинку.

«Підозрювані протягом двох місяців виносили з садиби все, що здавалось їм більш-менш цінним і що можна буде продати, – розповідає Олександр Романовський, начальник Середино-Будського відділення поліції. – За цей час вони винесли телевізор, холодильник, газовий котел, радіатори опалення, одяг та взуття власника помешкання. Попередня сума збитків власником майна оцінюється у 50 тисяч гривень».

Правоохоронці вилучили викрадене, а у відношенні крадіїв відкрили кримінальне провадження за ознаками ч.3 ст. 185 Кримінального кодексу України. За скоєне чоловіки можуть знов потрапити за грати на шість років.

Відділ комунікації поліції Сумської області

You may also like...