Бойовика, який брав участь у діяльності терористичної організації «ЛНР», судитимуть на Луганщині

Прокуратурою Луганської області до суду направлено обвинувальний акт стосовно мешканця м. Голубівка (Кіровськ) за фактом участі у діяльності терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України), а також придбання, носіння та зберігання останнім вогнепальної зброї та набоїв до неї (ч. 1 ст. 263 КК України).

Розслідуванням встановлено, що поплічник терористів з січня 2017 року брав участь у діяльності окремого батальйону так званої «Народної міліції «ЛНР» у якості стрілка. Вказаний структурний підрозділ силового блоку терористичної організації «ЛНР» здійснює незаконну протидію та перешкоджає виконанню службових обов’язків співробітниками правоохоронних органів України та військовослужбовцями Збройних Сил України, задіяними у проведенні антитерористичної операції.

Вказану особу затримано у червні 2017 року під час чергування на блокпосту поблизу Попаснянського району Луганської області.

Під час досудового слідства до бойовика застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої; санкція ч. 1 ст. 263 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі від 3 до 7 років.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...