Раніше судимий мешканець Дніпропетровщини убив чоловіка, кинувши в нього гранату

В результаті вибуху гранати в місті Новомосковську загинув чоловік. Ще двоє молодих людей з численними осколковими пораненнями направлені до лікарні.

9 серпня біля магазину на перехресті вулиці Заводської та провулка Толстого в місті Новомосковську внаслідок вибуху гранати загинув 59-річний місцевий мешканець. Під час огляду місця події біля бетонної плити поліцейські вилучили фрагменти гранати – численні металеві осколки, кільце, зразки поверхні землі та інші речові докази.

Фото Національна поліція - Дніпропетровська область.

Вибух стався біля магазину. Поряд із чоловіком в момент вибуху знаходилося двоє студентів 18 та 19 років. З численними осколковими пораненнями верхніх та нижніх кінцівок вони направлені до хірургічного відділення лікарні.

Фото Національна поліція - Дніпропетровська область.

Під час спілкування із правоохоронцями молоді люди не змогли пояснити причину вибуху. Тож працівники кримінальної поліції негайно організували необхідні оперативно-розшукові заходи для встановлення обставин злочину та особи зловмисника.

Під час відпрацювання всіх можливих версій оперативники з’ясували, що причиною вибуху стала помста та неприязнь один до одного двох мешканців мікрорайону Кулебівка.

В ході слідчих та розшукових заходів був встановлений недруг загиблого пенсіонера. Ним виявився 57-річний раніше судимий місцевий мешканець. Він зізнався у скоєному та надав свідчення про обставини події. Підозрюваний розповів, що між ним і загиблим протягом тривалого часу склалися погані стосунки. Тож коли він побачив недруга, який стояв поблизу магазину, у нього виникла ідея кинути в його бік гранату. Пояснив, що боєприпас знайшов поблизу військової частини.

Як розповів начальник кримінальної поліції Новомосковського ВП підполковник поліції Андрій Клименко, 10 серпня в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України чоловіка затримали. Йому повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого п.5 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство). Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За скоєне зловмиснику загрожує від 10 до 15 років ув`язнення або довічне позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області
за матеріалами Новомосковського відділу поліції

You may also like...