На Одещині колишнього суддю викрили на незаконному відчуженні державної власності

На Одещині співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили колишню суддю Білгород-Дністровського міськрайонного суду у незаконному відчуженні державної власності. 

Правоохоронці встановили, що суддя протягом 2010-2015 років винесла десять завідомо неправосудних рішень у цивільних справах щодо відчуження об’єктів державної та комунальної власності на Чорноморському узбережжі. Співробітники спецслужби задокументували, що за різними протиправними механізмами вона переоформила на користь приватних осіб низку об’єктів, у тому числі бази відпочинку в селищі Затока та місті Білгород-Дністровський.

Фото Служба безпеки України.

За висновками експертів лише одна з незаконно переоформлених баз оцінювалася у понад мільйон доларів США.

За матеріалами СБ України у судових інстанціях ініційовано процес повернення у державну та комунальну власність протиправно відчуженого майна.

Правоохоронці затримали колишню суддю в одному зі спальних районів Одеси та оголосили про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 375 (постановлення суддею завідомо неправосудного рішення) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Невідкладні слідчо-оперативні дії тривають. // Служба безпеки України

You may also like...