На Київщині за вихідні відсторонили від керма майже 30 потенціальних вбивць

За вихідні, 2-3 грудня, поліцейські на правопорушників склали 458 адміністративних протоколів. Зокрема, виявлено 27 фактів керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння.

Так у суботу, в м. Обухів, поліцейські виявили водія «ІЖ-2717», який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. Рівень алкоголю в крові перевищував норму майже в 10 разів.

Картинки по запросу пьяный за рулем

Правоохоронці зупинили автівку на початку другої години ночі, на вулиці Київській. Рухаючись у напрямку центру міста, керманич постійно змінював напрямок руху. Спілкуючись з 28-річним місцевим мешканцем, інспектори помітили, що чоловік знаходиться за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. В його крові виявлено 1,79 проміле алкоголю, при допустимій нормі 0,2 проміле. Громадянина відсторонено від керування.

На всіх порушників, які знаходились за кермом напідпитку правоохоронці склали адміністративні протоколи за ст. 130 (керування у стані алкогольного сп’яніння) КУпАП. Водіїв відсторонено від керма та вилучено водійське посвідчення. Надалі міру покарання встановлюватиме суд.

Поліція Київщини нагадує водіям, що за керування в нетверезому стані перший штраф складе 10200 грн. плюс позбавлення права керування на один рік. Удруге штраф за таке правопорушення – 20400 грн. і три роки без права керування автомобілем.

Закликаємо водіїв не порушувати Правил дорожнього руху та пам’ятати, що алкоголь та кермо – не сумісні!

УПД Київської області

You may also like...