Обвинувальний акт стосовно хабарників з Укртрансбезпеки на Луганщині направлено до суду

Слідчими прокуратури Луганської області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно співробітників Укртрансбезпеки, працівника поліції та цивільної особи за вчинення останніми кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (вимагання та отримання неправомірної вигоди, вчинене групою осіб)

 

Встановлено, що вказані особи організували злочинну схему вимагання та отримання неправомірної вигоди від суб’єктів підприємницької діяльності Луганської області, що здійснюють пасажирські та вантажні перевезення, за безперешкодне здійснення господарської діяльності, а також за невжиття заходів правового реагування на виявлені порушення законодавства.

Зокрема, правоохоронцями задокументовані факти, що у період часу з квітня по листопад 2017 року старші державні інспектори відділу державного контролю та нагляду за безпекою на транспорті Управління Укртрансбезпеки у Луганській області, співробітник Управління превентивної діяльності ГУНП в Луганській області, а також цивільна особа-посередник вимагали та отримали від 2-х перевізників неправомірну вигоду в сумі 82 тис грн (у середньому від 4-6 тис грн за 1 маршрутний автобус та 1 вантажівку щомісячно).

У листопаді 2017 року при отриманні вказаними особами чергового щомісячного траншу в сумі 20 тис грн останні затримані в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі обвинувальний акт стосовно зазначених осіб направлено до суду для розгляду по суті.

 

Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...