У Житомирі затримали шахраїв, підозрюваних у скоєнні півтора десятка злочинів

Працівники кримінальної поліції спільно з підрозділом поліції особливого призначення Житомирщини затримали двох чоловіків за підозрою у причетності до шахрайства типу «ваш син у поліції». Попередньо встановлено, що чоловіки причетні до близько півтора десятка злочинів. Поліцейські просять громадян повідомляти про випадки таких шахрайств.

 

На домашній телефон 74-річної жительки обласного центру близько 3.00 зателефонував незнайомець. Схвильована пізнім спілкуванням жінка не відразу й зрозуміла, про що розмова. Однак незнайомець наполегливо переконував, що її сина затримано поліцією за вчинення серйозного правопорушення. Втім уникнути в’язниці можна, сплативши просто зараз гроші.

затримання

Жінка віддала усе, що було в оселі, чоловікові, який за півгодини під’їхав до її будинку. Майже увесь цей час телефонний співрозмовник тримав пенсіонерку на зв’язку, аби не дати оговтатись від такої «новини» та перевірити інформацію.

"До цієї групи шахраїв входило кілька осіб, двох з них, які безпосередньо їздили містом за вказаними адресами та забирали гроші, й було затримано 8 травня після вчинення чергового злочину", – повідомив заступник начальника обласної поліції – начальник кримінальної поліції Сергій Крупєй.

Один з чоловіків – 35-річний житель м. Луганська, інший – 34-річний житель м. Дніпра. Обидва раніше вже притягувались до кримінальної відповідальності за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів.

 

 

Під час першочергових дій за місцем їх тимчасового проживання в обласному центрі проведено обшук та вилучено низку речових доказів протиправної діяльності, зокрема, розписки-зобов’язання потерпілих жителів обласного центру, мобільні телефони, гроші та інше.

"У більшості випадків шахрайств йдеться про досить значні суми, наприклад, 15 тисяч доларів США або 200 тисяч гривень, які люди, переважно літнього віку, повіривши телефонному співрозмовнику, добровільно віддавали лиходіям", – продовжує Сергій Крупєй.

Нині встановлено причетність чоловіків щонайменше до півтора десятка випадків шахрайств, учинених за схемою «ваш син у поліції» або «ваш син скоїв ДТП».

Триває подальша перевірка у рамках розпочатого за ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство). Вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу. Чоловікам може загрожувати покарання у вигляді ув’язнення термніом до 8 років.

Водночас поліцейські радять громадянам у разі отримання подібних дзвінків відразу телефонувати за номером «102», щоб перевірити інформацію та повідомити про шахрайство та закликають бути обачними.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

You may also like...