На Миколаївщині судитимуть двох поліцейських за вимагання хабара у розмірі 30 тис. грн.

За належного процесуального керівництва прокуратури Миколаївської області слідчим відділом Управління Служби безпеки України в області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою двох оперативних співробітників сектору карного розшуку Южноукраїнського відділу поліції, які, зловживаючи владою, вимагали від місцевого подружжя неправомірну вигоду у розмірі 30 тис грн.

За даними слідства, зазначену суму вони вимагали від подружжя щомісяця за не притягнення їх до кримінальної відповідальності за надуманими підставами та не створення штучних підстав для притягнення до кримінальної відповідальності.

3 березня 2018 року після отримання чергової частини неправомірної вигоди у сумі 10 тис грн вказаних поліцейських було затримано слідчим відділом Управління Служби безпеки спільно з працівниками Миколаївського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Правоохоронцями задокументовано два епізоди їх злочинної діяльності, в результаті чого ними отримано неправомірну вигоду на загальну суму 30 тис грн.

До підозрюваних було застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 136 тис грн. З часу внесення на рахунок Територіального управління Державної судової адміністрації визначеної судом суми грошових коштів останні перебувають під заставою. Із займаних посад обвинувачені звільнені.

За результатами досудового розслідування дії обвинувачених кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 КК України, а саме одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за невчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданої йому влади та службового становища, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.

26 липня 2018 року обвинувальний акт направлено до Южноукраїнського міського суду Миколаївської області.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

You may also like...