Милиция начала фиксировать предвыборные правонарушения

Протягом минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 23 повідомлення про події та правопорушення, пов’язані з виборчим процесом. Так, 27 вересня у місті Києві о п’ятій хвилині на першу в Дарницькому районі затримано двох місцевих жителів віком 19 та 20 років, які на вулицях району розклеювали листівки образливого змісту на адресу одного з виборчих блоків. У затриманих вилучено 300 згаданих листівок. Після складання відносно них протоколів про адміністративні правопорушення, передбачені ст.152 КУпАП (порушення правил благоустрою територій міст та інших населених пунктів), останніх було відпущено.

У Дніпровському районі столиці викрито 57-річного місцевого жителя, який близько 16.00 з балкону квартири за місцем тимчасового проживання спрямував у бік киянина, заступника міського виборчого штабу однієї з партій (проводив на вулиці поблизу зазначеного будинку зустріч з виборцями) власну зареєстровану мисливську рушницю. Зброю вилучено.

У місті Житомирі 27 вересня о 5.40 до міліції звернулася місцева жителька, сторож загальноосвітньої школи, яка заявила, що впродовж минулої ночі невідомий розбив три шибки вікон у приміщенні зазначеної школи, де розташована виборча дільниця.

У місті Дніпропетровську до міліції звернулася місцева жителька, яка заявила, що виявила у своїй поштовій скриньці за місцем проживання конверт з листівкою, в якій пропонується за грошову винагороду у сумі однієї тисячі гривень проголосувати за один з виборчих блоків. А в містах Торезі та Амвросіївні, що на Донеччині, місцеві жителі повідомили, що невідомі на вулиці пропонував їй за грошову винагороду проголосувати за інший виборчий блок.

У Корсунь-Шевченківському районі Черкаської області викрито місцеву жительку, агітатора одного з виборчих блоків, яка під час розповсюдження агітаційних матеріалів передала 50 грн. іншій місцевій жительці за те, щоб остання проголосувала за вказаний блок.

У місті Чернігові до міліції надійшла заява від місцевого жителя, уповноваженого від одного з виборчих блоків в територіальному виборчому окрузі, що впродовж 25 та 26 вересня в поштові скриньки мешканців обласного центру невідомі вкинули листівки образливого змісту на адресу зазначеного блоку.

У місті Сімферополі на вулиці 27 вересня о 17.30 місцевий житель повалив агітаційний намет одного з виборчих об’єднань й розкидав агітаційні матеріали цього об’єднання, а інший житель цього ж міста підпалив їх.

У місті Зборові Тернопільської області 27 вересня о 20.00 до міліції звернулися двоє місцевих жителів, працівники райдержадміністрації. Вони заявили, що зранку цього ж дня в одному з сіл кандидат у народні депутати України під час проведення агітації на підтримку свого блоку штовхнув одного із заявників, а житель обласного центру, депутат Тернопільської обласної ради, вдарив в обличчя іншого заявника. Обоє від надання медичної допомоги відмовилися.

По цих та інших фактах працівниками міліції проводяться відповідні перевірки.

ДЗГ МВС України

You may also like...