Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 08.11.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 068 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 400 (45,6 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 10 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 6 розбійних нападів, 36 пограбувань.За незаконне зберігання зброї затримано 27 осіб. У правопорушників вилучено 3 пістолети, гвинтівку, 2 обрізи мисливських рушниць, 4 одиниці саморобної вогнепальної зброї, 3 гранати, 900 г вибухівки та 526 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 213 осіб, у яких вилучено 33 кілограми наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 255 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 30 осіб.

Протягом минулої доби порушено 123 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 42 – у сфері службової діяльності, у тому числі 7 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 10 – у бюджетній сфері, 8 – у сфері приватизації, 6 – у паливно-енергетичному комплексі, 5 – в агропромисловому комплексі, 4 – у сфері банківської діяльності та 2 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Працівниками Державтоінспекції припинено 24 865 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 855 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, зафіксовано 168 дорожньо-транспортних пригод, у яких 23 особи загинули та 214 – травмовані.

Братовбивство після п’яної сварки

У місті Дніпропетровську днями у своїй квартирі знайдено мертвим з ножовими пораненнями 27-річного чоловіка. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєні цього злочину затримано 27-річного брата потерпілого. Попередньо встановлено, що він під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив ножем свого брата.

Вбивство заради карток поповнення рахунків на мобільні телефони

У місті Дніпропетровську наприкінці липня цього року в приміщенні приватного магазину знайдено мертвою з травмами голови 41-річну місцеву жительку, продавця згаданого магазину. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєні цього злочину затримано 30-рчного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він в приміщенні цього магазину заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілій та викрав картки поповнення рахунків операторів мобільного зв’язку.

У місті Миргороді Полтавської області днями у своєму будинку знайдено мертвим 57-річного пенсіонера. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок удушення. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєні цього злочину затримано раніше судимого 36-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він в будинку потерпілого під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв задушив господаря.

Чоловік вбив дружину і підпалив будинок .. разом із собою

У місті Ізюмі на Харківщині після гасіння пожежі в будинку знайдено мертвими 52-річного господаря та його 52-річну дружину. Попередньо встановлено, що господар під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, вбив ножем дружину, після чого підпалив будинок й в ньому залишився.

Сімейна сварка закінчилась вбивством

У Корюківському районі Чернігівської області у своєму будинку було знайдено мертвим 53-річного чоловіка. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок ножового поранення грудей. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєні цього злочину затримано 52-річну дружину потерпілого. Попередньо встановлено, що вона під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, вбила ножем свого чоловіка.

«Вагомим» аргументом у сварці стала рушниця

У Старобільському районі Луганської області 58-річний пенсіонер, у своєму будинку під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв пострілом із власної зареєстрованої мисливської рушниці заподіяв вогнепальне дробове поранення живота своєму 34-річному односельцю. Постраждалого госпіталізовано, зброю вилучено, ведеться слідство.

У місті Луганську в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 20-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він викрав автомашину «Деу» 19-річного місцевого жителя. Автомобіль повернуто власнику.

Злодія «отоварили» на місці

У Печерському районі міста Києва в приміщенні торгового центру працівниками міліції затримано 38-річного громадянина Республіки Грузія за підозрою у викраденні жіночої куртки в одному з відділів вказаного магазину. Викрадене повернуто власнику.

Гірничошахтне обладнання – ласий шматок для злодіїв

На Донеччині працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито посадових осіб шахти, які впродовж цього року, шляхом фальсифікації документів та їх списання, здійснили розкрадання гірничошахтного обладнання зазначеного підприємства. Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму понад 450 тис. гривень. Слідчим управлінням ГУМВС за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Заради прибутків забруднили річку

У місті Маріуполі Донецької області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб цеху переробки шлаків, які допустили перелив брудної води через дамбу, що призвело до забруднення річки. Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму понад 592 тис. гривень. Міжрайонною природоохоронною прокуратурою за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість).

Заробити «на халяву» не вдалося

У місті Запоріжжі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора відкритого акціонерного товариства, який, достовірно знаючи про стійку фінансову неспроможність вказаного товариства, уклав із закритим акціонерним товариством договір купівлі-продажу цінних паперів (векселів) на суму понад 13,5 млн. грн., чим завдав збитки останньому на вказану суму. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем)

Гроші отримала, зобов’язання не виконала

На Черкащині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито приватного підприємця, яка уклала договір з приватним підприємством на поставку останнім дубової дошки (фактично продукція не була поставлена) на суму майже 294 тис. гривень. Обласною прокуратурою за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.15 та ч.4 ст.190 КК України (замах на злочин й шахрайство).

Вибухівка, гранати та зброя про запас

В Іваничівському районі Волинської області працівниками міліції затримано 46-річного місцевого жителя, з дачного будинку якого вилучено 440 грамів вибухівки та 2 електродетонатори.

У Петриківському районі Дніпропетровської області працівниками міліції затримано 28-річного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 300 грамів вибухівки, дві гранати та 10 патронів до різної зброї.

У Чернігівського району Чернігівської області працівниками міліції затримано 41-річного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено револьвер іноземного виробництва, два сигнальні пістолети та 42 патрони до різної зброї.

Безпечність водія погубила життя двох пасажирів

На автошляху біля міста Запоріжжя 40-річний місцевий житель, водій, не впорався з керування маршрутного мікроавтобуса «Мерседес», яким перевозив 11 пасажирів, з’їхав у кювет й перекинувся. У результаті аварі загинули два пасажири зазначеного мікроавтобуса, а водій та ще сім пасажирів отримали тілесні ушкодження. Потерпілих госпіталізовано.

Водій поспішив і сім пасажирів постраждали

У Голосіївському районі міста Києва 38-річний житель міста Кіровоград, водій, керуючи маршрутним мікроавтобусом «Богдан», яким перевозив 15 пасажирів, не вибрав безпечної швидкості руху й скоїв наїзд на вантажівку, що стояла на узбіччі дороги в попутному напрямку. У результаті аварії отримали тілесні ушкодження дев’ять пасажирів мікроавтобуса, з яких сім госпіталізовано.

Жарт про замінування паралізував роботу коледжу на кілька годин

У місті Донецьку до директора ліцею-коледжу на мобільний телефон надійшло SMS повідомлення, що в приміщенні зазначеного навчального закладу закладено вибухівку. На час обстеження правоохоронцями було евакуйовано 350 учнів та вчителів. Проведеними обстеженнями вибухонебезпечних предметів не виявлено. Ведеться розслідування.

Нелегалів повернули на кордон

У лісовому масиві поблизу села Висоцького Любомльського району Волинської області в результаті проведених оперативних заходів працівники міліції затримали групу нелегальних мігрантів у складі трьох громадянин Республіки Грузії. Іноземців передано прикордонникам.

ДЗГ МВС України

You may also like...