Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 27.11.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 228 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 479 (45,8 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 10 розбійних нападів, 52 пограбування, 6 незаконних заволодінь транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 26 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, пістолет, обріз мисливської рушниці, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї, один кілограм вибухівки та 385 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 119 осіб, у яких вилучено 28,5 кілограмів наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 311 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 19 осіб.

Протягом минулої доби порушено 110 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 34 – у сфері службової діяльності, у тому числі 5 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 18 – в агропромисловому комплексі, 13 – у сфері банківської діяльності, 11 – у бюджетній сфері та по 4 – у сфері приватизації й у паливно-енергетичному комплексі.

Працівниками Державтоінспекції припинено 24 057 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 978 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 156 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 26 осіб загинули та 192 – травмовані.

Крадіжка перетворилась на вбивство

У Врадіївському районі Миколаївської області в одному з сіл місяць тому у своєму будинку знайдено мертвою з ознаками удушення 83-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні цього вбивства затримано 46-річного жителя міста Первомайськ згаданої області. Попередньо встановлено, що він з метою крадіжки проник до будинку потерпілої, задушив господарку й викрав 550 грн. та особисті документи.

Сварка зі смертельним наслідком через застосування зброї

У місті Вінниці в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 32-річного місцевого жителя, директора товариства з обмеженою відповідальністю. Попередньо встановлено, що він на східцевому майданчику будинку за місцем проживання під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, пострілом із зареєстрованого спецзасобу “Вій”, призначеного для стрільби гумовими кулями, заподіяв вогнепальне поранення грудей своєму 25-річному сусіду, який невдовзі помер у лікарні. Спецзасіб вилучено.

Предметом вбивства став металевий совок

У Бершадському районі Вінницької області днями у своєму будинку знайдено мертвим з травмою 43-річного чоловіка. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні цього вбивства затримано 32-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері в будинку потерпілого під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив металевим совком господаря.

Вуличні сварки в різних містах держави закінчились однаково трагічно…

У місті Харкові на початку листопада ц.р. на вулиці знайдено в непритомному стані з рубаною раною голови 36-річного місцевого жителя, який невдовзі в лікарні помер. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні цього злочину затримано 26-річного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він на вулиці під час раптово виниклої сварки заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілому.

У місті Дніпропетровську днями на вулиці знайдено мертвим з травмою голови 49-річного чоловіка без певного місця проживання. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні цього вбивства затримано раніше судимого 50-річного чоловіка. Попередньо встановлено, що він на вулиці під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілому.

Черкащанку визволили з сексуального рабства

У місті Золотоноші Черкаської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції викрили 23-річну місцеву жительку, яка на минулому тижні вивезла до міста Москви Російської Федерації 24-річну жительку обласного центру, де продала її сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілу повернено на батьківщину.

Водій маршрутки себе переоцінив

В Оболонському районі міста Києва 50-річний киянин, водій, маршрутним мікроавтобусом “Богдан” перевозив 29 пасажирів, не витримав безпечної дистанції руху й зіткнувся з вантажівкою “Вольво” під управлінням 21-річного киянина, що рухався в попутному напрямку. У результаті аварії водій та сім пасажирів мікроавтобуса отримали тілесні ушкодження та госпіталізовані.

Під фальшиві кредити отримали в банку мільйон гривень

У місті Києві працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю затримано двох місцевих жителів та жителя Закарпатської області, які, використовуючи підроблені документи для придбання в кредит автомашин, незаконно заволоділи грошовими коштами акціонерного комерційного банку на зальну суму близько одного мільйона гривень. Слідчими столичного главку за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

Посадовець пустив кіностудію з молотка

У Дніпровському районі столиці працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця державного підприємства, який упродовж 2005 року здійснив розтрату обладнання кіностудії, чим завдав збитки державі на суму понад 690 тис. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

4 мільйона гривень незаконно покинули Україну

На Київщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб представництва авіакомпанії, які, у порушення ліцензії Національного банку України та нормативних документів згаданого товариства, незаконно перерахували за кордон за надання послуг 4,1 млн. гривень. Обласною прокуратурою за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

У 20 мільйонів гривень обійшлось державі фіктивне підприємництво

На Харківщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю, у ході розслідування кримінальної справи порушеної за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.15 і ч.5 ст.191 КК України (замах на злочин, привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) відносно директора приватного підприємства, виявлено ще один скоєний ним злочин. Оперативники встановили, що у 2003 році підозрюваний зареєстрував фіктивне підприємство й, шляхом проведення безтоварних операцій з придбання товарів технічного призначення, незаконно отримав відшкодування ПДВ у сумі 20 млн. гривень. Слідчим підрозділом за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.205 КК України (фіктивне підприємництво).

«Волгу» заправив маковою соломкою

У Житомирського району Житомирської області оперативники затримали 34-річного жителя обласного центру, з автомашини “Волга” якого вилучено 10 кілограмів макової соломки.

Пенсіонер приютив … нелегалів

У Великоберезнянського району на Закарпатті в будинку 78-річного пенсіонера працівники міліції затримали групу нелегальних мігрантів у складі дев’яти громадян Народної Республіки Бангладеш, п’яти – Демократичної Соціалістичної Республіки Шрі-Ланки, двох – Ісламської Республіки Іран та двох – Ісламської Республіки Пакистан. Іноземців передано прикордонникам.

ДЗГ МВС України

You may also like...