Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 04.12.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 914 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 376 (47,2 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 15 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 6 розбійних нападів, 35 пограбувань. За незаконне зберігання зброї затримано 13 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, 2 обрізи мисливських рушниць, 4 гранати, 300 грамів вибухівки та 284 набої.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 101 особу, у яких вилучено 5,9 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 886 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 20 осіб.

Порушено 99 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 37 – у сфері службової діяльності, у тому числі 7 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 28 – у сфері банківської діяльності, 17 – в агропромисловому комплексі, 12 – у сфері приватизації, 7 – у паливно-енергетичному комплексі, 5 – у бюджетній сфері та 2 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Працівниками Державтоінспекції припинено 23 536 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 917 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 176 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 30 осіб загинули та 215 – травмовані.

Вулична сварка зі смертельним наслідком

У місті Євпаторії Автономної Республіки Крим в липні цього року на вулиці знайдено в непритомному стані з ножовими пораненнями 26-річну місцеву жительку, яка невдовзі в лікарні померла. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєні цього злочину затримано 48-річного місцевого жителя, робітника приватного підприємства. Попередньо встановлено, що він уночі на вулиці під час раптово виниклої сварки заподіяв потерпілій смертельні тілесні ушкодження.

Крадіжка через вбивство 77-річної бабусі

У місті Середина-Буді Сумської області днями у своєму будинку знайдено мертвою з ножовим пораненням шиї 77-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєні цього злочину затримано двох місцевих жителів 20-ти та 22-х років. Попередньо встановлено, що вони з метою крадіжки, зайшли до будинку потерпілої, вбили її ножем й викрали 520 грн. та особисті речі. Частину викраденого вилучено.

У місті Одесі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 27-річного громадянина Республіки Молдови. Попередньо встановлено, що він уночі на вулиці під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв ножові поранення 22-річному місцевому жителю. Потерпілого госпіталізовано.

Ґвалтівника п’ятирічної дівчинки затримано

У місті Селидовому Донецької області днями до міліції звернулася 29-річна місцева жителька, яка заявила, що чотири години тому невідомий в підвалі житлового будинку зґвалтував її п’ятирічну дочку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєні цього злочину затримано раніше судимого 49-річного місцевого жителя.

Серійного грабіжника банків викрито у Запоріжжі

В Шевченківському районі міста Києва у липні цього року до приміщення магазину, в якому розташований пункт обміну валют, увірвався невідомий, провів шість пострілів з невстановленої зброї й відібрав у касира згаданого пункту 1,3 тис. доларів США та 3,4 тис. гривень. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів в місті Запоріжжі працівниками міліції за підозрою у скоєні цього злочину викрито раніше затриманого за скоєння аналогічного злочину 26-річного місцевого жителя. Вживаються заходи щодо розшуку зброї.

Барсеточники недовго тішились багатим «уловом»

У місті Одесі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано двох громадян Республіки Грузії віком 25 та 36 років. Попередньо встановлено, що вони напередодні з автомашини “Хюндай” 56-річного місцевого жителя, директора товариства з обмеженою відповідальністю, викрали барсетку, у якій знаходилося 11,1 тис. гривень. Викрадене вилучено.

Махінації арбітражного керуючого призвели до банкрутства компанії

Працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито арбітражного керуючого санацією ВАТ, який у 2005-2007 роках підробив ряд документів з підписами кредиторів, на підставі яких було проведено ряд безтоварних операцій з товариством з обмеженою відповідальністю унаслідок цього виникла штучна кредиторська заборгованість ВАТ, у зв’язку з чим постановою Вищого господарського суду України його було визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру. У результаті протиправних дій правопорушника ВАТ завдано збитки на суму понад 3,9 млн. гривень. Генеральною прокуратурою України за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.221 та ч.2 ст.366 КК України (незаконні дії у разі банкрутства та службове підроблення).

Нахабні шахраї заробляли на здачі в оренду чужого приміщення

У місті Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які впродовж 2003-2007 років, усупереч рішенню Вищого арбітражного суду України про скасування реєстрації вказаного товариства, видавали себе за представника власника нежитлової будівлі площею 3,5 тис. кв. м. у місті Києві й здавали її в оренду суб’єктам підприємницької діяльності. У результаті цього згадані посадові особи незаконно заволоділи грошовими коштами на загальну суму понад 1,2 млн. гривень. Слідчим управлінням столичної міліції за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

Художниця витрачала свій талант на виготовлення фальшивих грошей

У місті Долинській Кіровоградської області працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 42-річну місцеву жительку, художницю. Попередньо встановлено, що вона за місцем свого проживання, з використанням комп’ютерної техніки, виготовляла фальшиві державні грошові знаки номіналом 10, 20, 50 та 100 гривень. Під час обшуку оперативники вилучили у правопорушниці комп’ютерну техніку, по 11 купюр номіналом 10 та 50 гривень й по 10 купюр номіналом 20 та 100 гривень. Вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.199 КК України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї).

Рішення виконкому потрібно поважати і виконувати!

У місті Кременчуці на Полтавщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито колишнього заступника голови правління акціонерного товариства, який у 1999 році умисно, зловживаючи службовим становищем, усупереч рішенню виконавчого комітету Кременчуцької міської ради щодо передачі до комунальної власності міста приміщення кафе, яке мало перейти АТ, реалізував його, унаслідок чого державі завдано збитки на суму 123,4 тис. гривень. Органками прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

У місті Севастополі працівниками міліції за місцем проживання 33-річного місцевого жителя вилучено чотири гранати Ф-1 часів Великої Вітчизняної війни, саморобний вогнепальний пристрій та 35 патронів калібру 5,6 мм.

У Деснянському районі столиці оперативники затримали 25-річного місцевого жителя, у якого при обшуку вилучили 478 пігулок сильнодіючого лікарського засобу “Трамадол”.

Земля Київщини не стане пристанищем нелегалів

У Києво-Святошинському районі Київської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано групу нелегальних мігрантів у складі 19 громадян Соціалістичної Республіки В’єтнам. Іноземці знаходяться в Києво-Святошинському райвідділі внутрішніх справ.

ДЗГ МВС України

You may also like...