Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 28.12.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 943 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 348 (45,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 5 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 8 розбійних нападів, 35 пограбувань, 3 незаконних заволодіння транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 17 осіб. У правопорушників вилучено 2 гвинтівки, обріз мисливської рушниці, 5 одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату та 279 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 196 осіб, у яких вилучено близько 30 кілограмів наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 888 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 11 осіб.

Порушено 108 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 46 – у сфері службової діяльності, у тому числі 3 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 16 – у бюджетній сфері, 9 – в агропромисловому комплексі, 5 – у сфері приватизації, 4 – у сфері банківської діяльності та 3 – у паливно-енергетичному комплексі.

Працівниками Державтоінспекції припинено 22 445 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 745 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 204 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 34 особи загинули та 261 – травмовано.

Вбив співмешканку через неприязнь

У місті Дебальцевому Донецької області у своєму будинку знайдено мертвою з ножовим пораненням грудей 43-річну безробітну жінку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні цього вбивства затримано 32-річного співмешканця потерпілої – громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, вбив господарку.

Бомж вбив пенсіонерку та її сина під час крадіжки

У селі Плетеному Ташлику Маловисківського району Кіровоградської області місяць тому у своєму будинку знайдено мертвою 79-річну пенсіонерку, та поблизу будинку – мертвим її 49-річного сина. За висновком судово-медичної експертизи смерть потерпілих сталася внаслідок травм голови.

В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цих вбивств затримано 39-річного чоловіка без певного місця проживання й роботи. Попередньо встановлено, що він увечері проник до будинку потерпілої, заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарці та її сину й викрав телевізор і мобільний телефон. Частину викраденого вилучено.

П’яний чоловік розважався стріляючи з рушниці по будинку

У місті Одесі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 42-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він минулої ночі на подвір’ї власного домогосподарства, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, з хуліганських спонукань, із власної зареєстрованої мисливської рушниці обстріляв сусідній будинок. Унаслідок цього отримав поранення живота 33-річний квартиронаймач вказаного будинку. Зброю вилучено.

Трамвайного злодія взяли «тепленьким»

У місті Харкові в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 20-річного громадянина Республіки Грузії, який в трамваї у 20-річної місцевої жительки викрав гаманець, у якому знаходилися 82 грн. та срібний ланцюжок (вилучено).

В результаті аварії одне авто загорілось, інше врізалось в електроопору

У місті Кам’янець-Подільському Хмельницької області на вулиці 37-річний місцевий житель, керуючи власною автомашиною «Деу» виїхав на смугу зустрічного руху транспорту й зіткнувся з маршрутним мікроавтобусом «Мерседес» з 17 пасажирами. Після зіткнення легкова автомашина загорілася, а мікроавтобус виїхав на узбіччя автодороги й наїхав на електроопору. У результаті аварії водій та пасажир «Деу» загинули. Ще 14 пасажирів обох транспортних засобів отримали тілесні ушкодження, з яких четверо госпіталізовано.

Розслідування виявило додатковий факт вимагання хабарів сільським головою

На Вінниччині в ході розслідування кримінальної справи порушеної обласною прокуратурою за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара) відносно голови сільської ради Вінницького району, виявлено додатковий факт скоєння нею злочину. Вона вимагала та отримала 700 грн. хабара від місцевого жителя за надання йому земельної ділянки для індивідуального користування.

Підрядники себе переоцінили на 317 тисяч гривень!

У місті Лисичанську Луганської області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб приватного підприємства, які впродовж цього року зависили фактичний обсяг виконаних робіт з ремонту теплотрас на території міста Лисичанська та незаконно заволоділи грошовими коштами комунального підприємства у сумі понад 317 тис. гривень. Прокуратурою міста за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

ДЗГ МВС України

You may also like...