Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 22.01.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 170 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 610 (50,8 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 7 вбивств, 15 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійних напади, 63 пограбування, 14 незаконних заволодінь транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 31 особу. У правопорушників вилучено чотири обрізи мисливських рушниць, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 600 грамів вибухівки та 439 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 309 осіб, у яких вилучено близько 180 кілограм наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3 062 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 40 осіб.

Порушено 177 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 74 – у сфері службової діяльності, у тому числі 2 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 41 – у бюджетній сфері, по 16 – в агропромисловому комплексі й у сфері приватизації, 10 – у паливно-енергетичному комплексі, 4 – у сфері банківської діяльності та 3 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Працівниками Державтоінспекції припинено 27 149 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 1 189 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 120 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 15 осіб загинули та 171 – травмовано.

У Хмельницькому затримано серійних вбивць!

У місті Хмельницькому в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 24-річну жительку міста Красилів Хмельницької області та її 22-річного співмешканця, обоє без постійного місця роботи, раніше судимі. Попередньо встановлено, що вони ввечері 17 грудня минулого року в лісосмузі поблизу згаданого обласного центру під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбили 29-річного місцевого жителя, який з 26 грудня розшукувався як безвісти відсутній, а труп вкинули до каналізаційного колодязя. У ході подальшого розслідування встановлено, що злочинці наприкінці 2006 року та в листопаді минулого року в зазначеній лісосмузі також вбили двох місцевих жителів 47-ми та 68-ми років, які також розшукувались як безвісти відсутні, а трупи закопали у вказаній лісосмузі. Усі тіла знайдено. Мотиви та обставини скоєння двох останніх вбивств з’ясовуються.

У селі Куцівці Новгородківського району Кіровоградської області днями на території паливного складу відкритого акціонерного товариства знайдено мертвою з ушкодженнями внутрішніх органів 49-річну безробітну місцеву жительку. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього вбивства затримано 32-річного раніше судимого жителя зазначеного району. Попередньо встановлено, що він увечері на території згаданого складу під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілій.

На Луганщині затримано контрабандистів-росіян!

В Луганській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито двох громадян Російської Федерації 23-х та 24-х років, які в грудні минулого року поблизу селища Нижньої Герасимівки Краснодонського району згаданої області намагалися вивезти з території України до Російської Федерації поза митним контролем товари народного вжитку на суму 258 тис. гривень. Слідчими СБУ за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.15, ч.2 ст.201 КК України (замах на злочин, контрабанда).

Чиновники «створювали» безробітних

На Тернопільщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора та головного бухгалтера райсількомунгоспу, які впродовж трьох останніх років вимагали та отримали хабарі на загальну суму понад 4,5 тис. грн. від місцевих жителів за надання їм фіктивних довідок, на підставі яких останніх було зареєстровано в районному центрі зайнятості як безробітних. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.366 і ч.2 ст.368 КК України (службове підроблення та одержання хабара).

Кримінальний талант директору приніс прибуток … ненадовго

У Харківській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора акціонерного товариства, який упродовж 2004 року, шляхом укладення фіктивних угод купівлі-продажу зерна кукурудзи з товариством з обмеженою відповідальністю та при проведенні псевдоекспортних операцій з підприємствами Республіки Білорусь, безпідставно сформував податковий кредит з ПДВ й у 2005 році незаконно отримав з держбюджету відшкодування ПДВ у сумі 1,6 млн. грн., які в подальшому використав на потреби згаданого акціонерного товариства. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.209 і ч.2 ст.364 КК України (легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом та зловживання владою або службовим становищем).

Голова кредитної спілки надав привласнив 300 тисяч гривень!

У місті Хмельницькому працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримано голову правління кредитної спілки, який упродовж трьох останніх років отримав від місцевих жителів грошові кошти на загальну суму 297 тис. грн. Слідчими Хмельницького міськвідділу внутрішніх справ за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Махінації бухгалтера вартували акціонерам 1,2 мільйона гривень!

У Чернівецькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито головного бухгалтера будівельно-монтажного об’єднання, яка в червні минулого року, у порушення вимог Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”, внесла до статуту згаданого об’єднання неправдиві відомості щодо засновників та розміру його статутного фонду. Унаслідок цього відкрите акціонерне товариство було незаконно позбавлено частки в статутному фонді вказаного об’єднання, чим завдано збитки акціонерам зазначеного товариства на суму 1,2 млн. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Ніж до горла – гроші на стійку бару!

У місті Бериславі Херсонської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 32-річного громадянина Республіки Вірменії, який уночі в селищі Козацькому Бериславського району зайшов до приміщення приватного бару й під загрозою ножа відібрав у 20-річної місцевої жительки, бармена зазначеного бару, 63 грн. виручки.

У селі Віта-Поштовій Києво-Святошинського району Київської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 35-річного громадянина Республіки Білорусь та 27-річного громадянина Російської Федерації, які ввечері 15 січня в зазначеному селі розбили вікно, проникли до дачного будинку 56-річного киянина й викрали 16 радіаторів водяного опалення. Викрадене вилучено.

Друзі по … вибухівці

У місті Кривому Розі Дніпропетровської області працівниками міліції затримано двох чоловіків 31-го та 42-х років, за місцем проживання яких вилучено відповідно 400 та 150 грамів вибухівки.

На автодорозі поблизу міста Кам’янки Черкаської області 33-річний житель селища Лисянка згаданої області не впорався з управлінням автомашини “Шкода”, з’їхав у кювет й перекинувся. У результаті аварії водій отримав тілесні ушкодження (госпіталізовано).

На автодорозі поблизу села Світлогірського Криничанського району Дніпропетровської області 46-річний житель обласного центру, водій приватного підприємця, не впорався з управлінням мікроавтобуса “Мерседес” яким перевозив 18 пасажирів за маршрутом Дніпропетровськ – Кривий Ріг, виїхав на узбіччя дороги й вдарився в дерево. У результаті аварії шість пасажирів отримали тілесні ушкодження, одного з яких госпіталізовано.

ДЗГ МВС України

You may also like...