В Вишневом накрыли склад элитного контрабандного алкоголя. «Крышевал» его бывший милиционер

Співробітники Управління податкової міліції ДПА у м. Києві у ході операції «Акциз» виявили понад 12 тисяч пляшок алкогольних напоїв без акцизних марок у складському приміщенні аж у Вишневому. Це була вишукана, елітна колекція коньяків та вин, головним чином іноземного виробництва. Тут же, у невеличкому офісі, що по вулиці Промислова на них наклеювали фальшиві акцизні марки, стікери з необхідною інформацією та відправляли у торгові точки Києва.

Вражає ціна напоїв. Наприклад, одна пляшка французького шампанського «Дон Периньон» коштує більше 500 гривень, а відомого шотландського віскі – більш як 1500. Загальна ж вартість вилученого товару, за попередніми підрахунками, становить майже півтора мільйона гривень.

Цікаво, що прикривав діяльність підпільного складу колишній міліціонер. У ході обшуку податківці вилучили тіньову касу так званих підприємців – 30 тисяч гривень, комп’ютери та бухгалтерські документи, які свідчили про протиправну діяльність ділків.

Подальша перевірка триває, а винні будуть відповідати згідно з діючим законодавством. Товар вилучено, а кошти від його реалізації поповнять державний бюджет.

Арсен Макаров, прес-служба УПМ ДПА у м. Києві

You may also like...