За деньгами – с пистолетом в руках

Депресивний стан, викликаний злиденним життям, змусив 21-річного жителя Полонського району Хмельницької області стати на злочинний шлях. Саме так він пояснив працівникам міліції після затримання причину скоєння ним розбійного нападу. Відслуживши строкову службу в армії, юнак невдовзі створив сім’ю. Одразу ж розпочалися і фінансові труднощі, бо випадкових заробітків чоловіка не вистачало навіть на харчування, а їх 7-місячний малюк часто хворів, тож потрібні були чималенькі кошти для лікування. Змінивши декілька місць роботи, молодий чоловік впав у відчай та задумав недобре.

У сусідньому райцентрі він придбав за 750 гривень пневматичний пістолет, а за три дні вирушив «на справу» у Полонне. Надвечір чоловік дістався автотрасою на скутері до найближчого продуктового магазину, продавець якого уже готувалася до закриття. Нападник попросив морозива, і як тільки жінка схилилася до морозильної камери – спрямував на неї пістолет. Продавець почала було вговорювати хлопця не робити дурниць, але останній, щоб довести серйозність своїх намірів, зробив попереджуючий постріл. Забравши виручку, розбійник наказав їй, не рухаючись, порахувати до двадцяти, а сам кинувся навтіки. Жінка швидко зорієнтувалася і зателефонувала на «02».

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група Полонського РВ. Зі слів потерпілої працівники міліції склали детальний фоторобот можливого зловмисника, за яким його невдовзі і розшукали. До речі, власник магазина того дня саме забрав усі гроші із каси, тож хлопцеві і тут не пощастило, бо сума награбованого склала усього 212 гривень, які він, за його ж словами, витратив на ліки та харчі.

Але чи замислювався чоловік, хто утримуватиме родину тепер, коли стосовно нього порушена кримінальна справа за статтею 187 ККУ «Розбійний напад», яка передбачає позбавлення волі на строк до семи років. Та й бідність, якою він прикривався, навряд чи справжня, бо ж віднайшов же він кошти на транспортний засіб та пістолет?

Юлія Гринь, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області

You may also like...