«Выходные» воры: двое подолян за два года совершили 80 краж, «работая» только в выходные

Працівники міліції Новоушицького РВ УМВС України в Хмельницькій області викрили організовану злочинну групу, на рахунку якої близько 80 крадіжок. Два молодика 1974-го та 1988-го років народження промишляли крадіжками з жовтня 2005 року, географія їх злочинної діяльності – Дунаєвецький, Кам’янець-Подільський та Новоушицький райони Хмельницької області та сусідній Мурованокурилівецький район Вінницької області.

Молоді люди потоваришували в одному із сіл Кам‘янеччини. 34-річний подолянин у вересні 2005 року черговий раз вийшов з місць позбавлення волі після третьої відсидки за крадіжки, і вже вдома познайомився із приїжджим хлопцем, жителем Херсонської області. Як в народі кажуть: свій свояка вгадає здалека – юнак переховувався від правосуддя за скоєний розбійний напад у тутешніх родичів.

З огляду на те, чим заробляли на життя герої нашої історії, ніхто з них на шлях виправлення і не думав ставати. Хлопці вирішили грабувати невеличкі сільські магазини, власники яких, як правило, не дуже турбувалися про їх охорону, у кращому випадку – ґратували вікна. Крадії ретельно готувалися до злочинів: щотижня за мапою обирали маршрут у три-чотири села, з‘ясовували розклад руху рейсових автобусів та їхали на справу… пішки. Так, попутками добиралися до призначеного пункту на автотрасі, а у самі села йшли де – полем, де – лісом. У магазини потрапляли через вікна або кватирки. Що цікаво, якщо у магазині не було грошей, молодики цупили не спиртне, а… солодощі, також забирали консерви, ковбасу, пельмені, цигарки. Увесь товар переносили у великих господарчих картатих сумках.

Але ж у селах є не тільки магазини, тож хлопці не оминали шкіл, дитячих садочків та фельдшерських пунктів, з яких виносили, знову ж таки у руках, телевізори, музичні центри, DVD-магнітофони і навіть пляшки з білизною (розчин хлору). У стоматологічному кабінеті одного із сіл молодики забрали велику суму грошей. Час від часу один із злодіїв залучав до крадіжок 12-річного сина своєї співмешканки та її 21-річного брата. Хлопчик пролазив між ґратами у приміщення та подавав їм усе, що знаходив, а юнака використовували як допоміжну вантажну силу.

Шляхом оперативно-пошукових заходів працівникам міліції вдалося встановити особи зловмисників, тож під час чергової спроби крадіжки вони були затримані. Як розповів перший заступник начальника УМВСУ в Хмельницькій області Сергій Шутяк, зловмисники працювали тільки у вихідні дні, в будні – просаджували вкрадене у розважальних закладах області. А витрачати було що: загальна сума вкраденого складає близько 100 тисяч гривень. Відповідно до частини 5 статті 185 ККУ, за крадіжку, вчинену в особливо великих розмірах або організованою групою молодчикам загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

Юлія Гринь, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області

You may also like...